TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın girişine metal dedektörler yerleştirilerek Filistinli kardeşlerimize terörist muamelesi yapılması asla kabul edilemez." dedi.

25.07.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın girişine metal dedektörler yerleştirilerek Filistinli kardeşlerimize terörist muamelesi yapılması asla kabul edilemez." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Bilecik'in sorunları, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal son günlerde Kudüs'te yaşanan sorunlar, HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ise Şırnak'ın sorunları hakkında gündem dışı söz alarak, birer konuşma yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Irak ve Suriye'nin kuzeyini içine alan, Akdeniz'e uzanması planlanan terör devleti ile küresel vahşet çetesinin altın vuruş yapmak istediğini" söyledi.

ABD'nin uzun süreyi kapsayan sevkiyatlarla 434 defa PYD/ PKK bölgesine silah ve mühimmat teslimatı gerçekleştirdiğinin altını çizen Akçay, "İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi, YPG ile işbirliği yaptıklarını itiraf etmiş, daha ileri giderek FETÖ'yü bir terör örgütü olarak görmediklerini vurgulamıştır. Türkiye'nin siyasi, diplomatik ve ekonomik kuşatmayla yılması, teslim bayrağını çekmesi amaçlanmaktadır. Bizim için ya istiklal ya ölüm parolası milli şuurdur." ifadesini kullandı.

Almanya ile gelinen ilişkilere de değinen Akçay, İstanbul'da gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin sözde aktivist olduklarını bildirdi.

Bunların arasında bir Alman vatandaşının da yer aldığına dikkati çeken Akçay, bu durumun Türkiye ile Almanya ilişkilerinde bir gedik daha açtığına işaret etti.

Akçay, "Ajanların yeni maskesi olan aktivistlik 15 Temmuz'dan beri daha da gündem olmuştur. Almanya hangi ilişki ağının açığa çıkmasından endişe duymaktadır? Madem ki bir vatandaşının tutuklanmasından rahatsızdır, bizim iadesini istediğimiz suçluları niye korumaya alacak kadar pişkindir? Almanya sözde aktivistleri bıraksın, ülkesindeki teröristleri teslim etsin." dedi.

"Demokratik siyasetin kazanacağını biliyoruz"

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, demokratik siyasete özgürlük çerçevesinde başlangıcı Diyarbakır'da olmak üzere 'vicdan ve adalet' nöbeti başlattıklarını bildirdi.

Diyarbakır'da başlattıkları nöbete dün izin verilmesine rağmen bugün engellemeler yapıldığını öne süren Kerestecioğlu, "Türkiye bir cezaevine çevrilmek isteniyor. Milletvekillerimiz bir demokratik hakkı kullanmak için nöbet başlatılıyor. Haklı olduğumuzu biliyoruz ve gerçekten Türkiye'de demokratik siyasetin kazanacağını biliyoruz. İstanbul, Van ve İzmir'de aynı şekilde bu nöbetleri tutmaya devam edeceğiz." dedi.

"Birilerine verilecek bir karış toprağımız yok"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, İsrail'in, Müslümanların kutsal mekanlarından Mescid-i Aksa'ya yönelik tutumu karşısında gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek AK Parti hükümeti gerek uluslararası toplumun çağrılarının devam ettiğini belirtti.

İnceöz, "Terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın girişine metal dedektörler yerleştirilerek Filistinli kardeşlerimize terörist muamelesi yapılması asla kabul edilemez." diye konuştu.

Hakkari'de bir kaymakama yönelik suikast girişiminde bulunulduğu haberi geldiğini anlatan İnceöz, Türkiye'nin yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele ettiğini hatırlattı.

Terör ve türevleriyle mücadele noktasında birlik ve beraberliğin korunması için pek çok vatan evladının şehit verildiğini belirten İnceöz, "Görünen o ki vermeye de devam edeceğiz. Bilinmeli ki bizim bir karış toprağımız yoktur birilerine verilecek." ifadesini kullandı.

"Üretici küsmüş haldedir"

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Karadeniz bölgesinde fındık hasadına yaklaşık bir hafta kaldığına işaret etti.

Torun, hala ne rekolte ne fiyat noktasında herhangi bir açıklamanın yapılmadığına dikkati çekerek, "Bu ülkeye 3.5 milyar dolar gelir kazandıran bir üründen bahsediyoruz. Karadeniz halkı ne yaptı da hükümet bu insanları cezalandırıyor? Hasada bir hafta kalmış; fındık işçisinin alacağı yevmiye belli değil, üreticinin ne vereceği belli değil. Çaresizlik hakim. Üretici küsmüş haldedir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement