TBMM Genel Kurulunda Barış Pınarı Harekatı bilgilendirmesi - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulunda Barış Pınarı Harekatı bilgilendirmesi

TBMM Genel Kurulunda Barış Pınarı Harekatı bilgilendirmesi

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, "Her harekatın siyasi sonuçlarının da düşünülmesi gerekir. Bugün söylemiyor olsanız dahi sonunda maalesef kabullenmek durumunda olacağınız başka siyasi gerçekler de olacak.

16.10.2019 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, "Her harekatın siyasi sonuçlarının da düşünülmesi gerekir. Bugün söylemiyor olsanız dahi sonunda maalesef kabullenmek durumunda olacağınız başka siyasi gerçekler de olacak." dedi.

Erozan, TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Barış Pınarı Harekatıyla ilgili bilgilendirme yapmasının ardından İYİ Parti Grubu adına söz aldı.

Erozan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) güvenli bölgede başarılı olmasından başka bir temennilerinin olmadığını belirtti.

M-4 kara yolunun kuzey kaldırımına gelindiğinde, "Operasyon başarıyla tamamlandı." denilecek olsa bile, M-4 kara yolunun güney kaldırımındaki 65 bin kişilik PYD/ YPG ordusunun ne olacağının sorulacağını söyleyen Erozan, "Her harekatın siyasi sonuçlarının da düşünülmesi gerekir. Bugün söylemiyor olsanız dahi sonunda maalesef kabullenmek durumunda olacağınız başka siyasi gerçekler de olacak. Bunun da hesabını, vatandaş size sandıkta soracaktır." ifadesine yer verdi.

"Keşke ismi Özel Suriye Ordusu ya da Suriye Milli Ordusu olarak adlandırılan birlikleri bu operasyonda hiç kullanmasaydınız." diyen Erozan, bu birlikte yer alan askerlerin zafer işareti olarak kullandıkları sembolün, Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u vuran poliste de görüldüğünü söyledi. Erozan, "Biz bunu biliyorsak dünya alem de biliyordur." dedi.

Erozan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, sadece bugün değil, Suriye meselesinin görüşüldüğü her oturumda ya da TBMM Dışişleri Komisyonunun toplantılarında da olması gerektiğini söyledi.

Bazı AB ülkelerinin BM Güvenlik Konseyine sundukları, Türkiye'yi kınamayı hedefleyen karar tasarısının Rusya ve ABD'nin vetoları ile akamete uğratıldığını ifade eden Erozan, "Rusya ve ABD'nin vetosundan memnuniyet duydunuz. Oysa okuyamadınız durumu. 'Suriye'deki ortak çıkarlarımız konusunda istişarelerde bulunuyoruz' diye açıklamalarda bulunan Rusya ve ABD, şöyle bir mesaj vermişti; 'Türkiye'yi size yedirmeyiz, Konuya müdahale olmayın. Türkiye'yi biz halledeceğiz.' demişlerdir." şeklinde konuştu.

DEAŞ'lı teröristler için hapishane yapılacağını duyduklarını aktaran Erozan, hapishanelerin neden yapılacağını da sordu.

İYİ Parti'li Erozan, teröristlerde ateşkesin olmayacağını belirterek, "Ateşkesi niye yarın Türkiye'ye gelecek ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşeceksiniz? Üstelik adamlar niye geldiklerini açıkladılar." ifadesini kullandı.

Erozan, Suriye'de ihtiyaç olan hızlı, kapsamlı, kalıcı bir çözümün temel hususlarına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

"Suriye'nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve siyasal birliğine saygı gösterilecek. Anayasa komisyonundan çıkacak sonuçlar ve ardından yapılacak demokratik seçimler ve Suriye halkının özgür iradesiyle, iktidara gelecek yönetim ile samimi, yapıcı, iyi komşuluk ilişkileri geliştirilmelidir. Bu ara dönemde Suriye'deki iktidar gücüyle her türlü hamaseti bırakarak, herhangi bir ön şartı ileri sürmeden diplomatik ilişkiler yeniden tesis edilmeli, gündemdeki acil konular için aralıksız bir diyalog kurulması imkanları yaratılmalıdır. Hiçbir ülkenin içişlerine karışılmayarak Suriye'nin özelinde her türlü terörist grupla mücadele konusunda hem Adana Mutabakatı hem de 21 Aralık 2011'de imzalanan Terör ve Terör Örgütlerine karşı ortak iş birliği anlaşmasının ardından koşulsuz bir iş birliği geliştirilmelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulunda Barış Pınarı Harekatı bilgilendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.


Advertisement