TBMM Genel Kurulunun Bütçe Mesaisi Haftaya Başlıyor - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulunun Bütçe Mesaisi Haftaya Başlıyor

TBMM Genel Kurulu, 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere aralıksız 12 gün sürecek 2018 yılı bütçe mesaisine başlayacak.

04.12.2017 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere aralıksız 12 gün sürecek 2018 yılı bütçe mesaisine başlayacak.

2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşme takvimi belli oldu.

Buna göre, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Genel Kurul, bütçe görüşmeleri için cumartesi ve pazar günleri dahil aralıksız toplanacak ve günlük programını tamamlayıncaya kadar da çalışacak. Görüşmeler 22 Aralık Cuma günü tamamlanacak.

2018 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki görüşme takvimi şöyle:

12 Aralık Salı birinci tur: Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, Kamu Denetc¸iligˆi Kurumu, MİT Mu¨stes¸arlıgˆı, MGK Genel Sekreterligˆi, Diyanet I·s¸leri Bas¸kanlıgˆı, Afet ve Acil Durum Yo¨netimi Bas¸kanlıgˆı, Tu¨rkiye I·nsan Hakları ve Es¸itlik Kurumu.

13 Aralık Çars¸amba ikinci tur: Hazine Mu¨stes¸arlıgˆı, Bankacılık Du¨zenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Vakıflar Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Tu¨rk I·s¸birligˆi ve Koordinasyon Ajansı Bas¸kanlıgˆı, Yurtdıs¸ı Tu¨rkler ve Akraba Topluluklar Bas¸kanlıgˆı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Radyo ve Televizyon U¨st Kurulu, Atatu¨rk Ku¨ltu¨r, Dil ve Tarih Yu¨ksek Kurumu, Atatu¨rk Aras¸tırma Merkezi, Atatu¨rk Ku¨ltu¨r Merkezi, Tu¨rk Dil Kurumu, Tu¨rk Tarih Kurumu, Kis¸isel Verileri Koruma Kurumu.

14 Aralık Pers¸embe üçüncü tur: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Du¨zenleme Kurumu, Ulusal Bor Aras¸tırma Enstitu¨su¨, Tu¨rkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Mu¨stes¸arlıgˆı.

15 Aralık Cuma dördüncü tur: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Kalkınma Bakanlığı, Tu¨rkiye I·statistik Kurumu, GAP Bo¨lge Kalkınma I·daresi Bas¸kanlıgˆı, Dogˆu Anadolu Projesi Bo¨lge Kalkınma I·daresi Bas¸kanlıgˆı, Konya Ovası Projesi Bo¨lge Kalkınma I·daresi Bas¸kanlıgˆı, Dogˆu Karadeniz Projesi Bo¨lge Kalkınma I·daresi Bas¸kanlıgˆı, Adalet Bakanlığı, Ceza ve I·nfaz Kurumları ile Tutukevleri I·s¸ Yurtları Kurumu, Tu¨rkiye Adalet Akademisi, Hakimler ve Savcılar Kurulu.

16 Aralık Cumartesi beşinci tur: İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Jandarma Genel Komutanlıgˆı, Kamu Du¨zeni ve Gu¨venligˆi Mu¨stes¸arlıgˆı, Sahil Gu¨venlik Komutanlıgˆı, Go¨c¸ I·daresi Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Tu¨rkiye ve Orta Dogˆu Amme I·daresi Enstitu¨su¨, Devlet Personel Bas¸kanlıgˆı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Devlet Tiyatroları Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Tu¨rkiye Yazma Eserler Kurumu Bas¸kanlıgˆı.

17 Aralık Pazar altıncı tur: Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tu¨rkiye Hudut ve Sahiller Sagˆlık Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Tu¨rkiye I·lac¸ ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Tu¨rkiye Sagˆlık Enstitu¨leri Bas¸kanlıgˆı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Bilgi Teknolojileri ve I·letis¸im Kurumu, Sivil Havacılık Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨.

18 Aralık Pazartesi yedinci tur: Avrupa Birliği Bakanlığı, Tu¨rk Akreditasyon Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, O¨lc¸me, Sec¸me ve Yerles¸tirme Merkezi Bas¸kanlıgˆı, Yu¨kseko¨gˆretim Kurulu, üniversiteler (110 bu¨tc¸e+108 kesinhesap).

19 Aralık Salı sekizinci tur: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ku¨c¸u¨k ve Orta O¨lc¸ekli I·s¸letmeleri Gelis¸tirme ve Destekleme I·daresi Bas¸kanlıgˆı, Tu¨rk Standartları Enstitu¨su¨, Tu¨rk Patent Enstitu¨su¨, Tu¨rkiye Bilimsel ve Teknolojik Aras¸tırma Kurumu, Tu¨rkiye Bilimler Akademisi, Tu¨rk Patent ve Marka Kurumu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Devlet Su I·s¸leri Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Meteoroloji Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Tu¨rkiye Su Enstitu¨su¨.

20 Aralık Çars¸amba dokuzuncu tur: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tu¨tu¨n ve Alkol Piyasası Du¨zenleme Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Yu¨kseko¨gˆrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gelir I·daresi Bas¸kanlıgˆı, Kamu I·hale Kurumu, O¨zelles¸tirme I·daresi Bas¸kanlıgˆı, Kamu Go¨zetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, 2018 Yılı Merkezi Yo¨netim Bu¨tc¸e Kanunu Tasarısının 1-2-3-4-5-6-7-8'inci maddelerinin oylanması.

21 Aralık Pers¸embe: 2018 Yılı Merkezi Yo¨netim Bu¨tc¸e Kanunu Tasarısı'nın 15'inci maddesine kadar (15'inci madde dahil) oylanması. 2016 Yılı Merkezi Yo¨netim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın oylanmamıs¸ 1-2-3-4-5-6-7'nci maddelerinin oylanması.

Meclisin bütçe maratonu, 22 Aralık Cuma günü bütçenin tümü üzerinde yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulunun Bütçe Mesaisi Haftaya Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement