TBMM İdare Amiri Gündoğdu'nun Kabulü - Son Dakika
Politika

TBMM İdare Amiri Gündoğdu'nun Kabulü

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "15 Temmuz'da, uluslararası üst akıl ve şer odakları, Türkiye'deki piyonlarını kullanarak, darbe yapmak istedi.

05.04.2017 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, " 15 Temmuz'da, uluslararası üst akıl ve şer odakları, Türkiye'deki piyonlarını kullanarak, darbe yapmak istedi." dedi.

Gündoğdu, aralarında iş adamları, belediye başkanları, müftüler ve öğrencilerin de bulunduğu Kosovalı heyeti Mecliste kabul etti.

Kabulde konuşan Gündoğdu, 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması yapılacağını belirterek, "Çok sıkıntılı bir durum değildir. Türkiye geçmiş onlarca seçimde olduğu gibi millet olarak ya 'Evet' ya 'Hayır' diyecek. Ama 93 yıllık en büyük sıkıntıyı 15 Temmuz'da yaşadık." diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan darbeleri sıralayan Gündoğdu, "28 Şubat dediğimiz postmodern darbe oldu. 2007 yılında bile e-muhtıraya muhatap olduk ama hiçbir darbe, bu kadar kirli, yanıltıcı, bunun kadar bizden gözükenlerin hainliğini içermiyordu." ifadesini kullandı.

Ahmet Gündoğdu, darbe girişiminin hemen sonrasında kardeş ülkelerden gelen "Geçmiş olsun" telefonlarını çok önemli bulduklarını bildirdi.

Avrupa ülkelerinin gerçek yüzünü bugün gördüklerini anlatan Gündoğdu, Hollanda ve Almanya başta olmak üzere, Türkiye'deki bir halk oylamasında açıkça "Hayır" kampanyası yürütülmesinin, Türkçe gazete basıp, "Hayır" manşeti atılmasının esasen hayırsızlıklarının ispatı olduğunu kaydetti.

Gündoğdu, Avrupa ve ABD'nin demokratik değerler, insan hakları, evrensel hukuk boyutuyla geçmişte ortaya koyduğu metaforla şu andaki uygulamalarının 180 derece zıtlık oluşturduğuna dikkati çekti.

"Yeniden büyük Türkiye'nin startını vermiştir"

Batının, Londra'daki patlamada dünyayı ayağa kaldırdığına, ancak Suriye'deki kimyasal silaha ses çıkarmadığına işaret eden Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Esasen biz Hollanda, Almanya'nın aile bakanımız ve dışişleri bakanımızın ülkelerine girmelerine müsade etmezken, PKK ve FETÖ gibi dünyanın en cani örgütlerine destek vermelerini anlıyoruz. Avrupalılar dün kendi ülkelerine gelen Türklere temizlik işçisi diye sempatiyle bakıyorlardı. Türkiye'ye de İMF'ye mahkum ettirdikleri için sömürülecek ve pazar ülke gözüyle bakıyorlardı.

Bugün Avrupa'daki Türkler, ikinci, üçüncü kuşak çocuklarını okutarak, hakim, savcı, doktor, siyasetçi olup, orada kendilerine biçilen rolü değiştirmiştir. Türkiye'de dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hem 'dünya 5'ten büyüktür' diyerek, hem de darbelerde milletin önünde tehlikeye göğüs gerip tankları durdurarak, son 15 yılda dünyada ekonomisi büyüyen ülkeler içerisine Türkiye'yi Çin ve Hindistan'dan sonra ilk üçe sokarak, dünyadaki zulümlere karşı koyup insan haklarını savunarak, hem de Çanakkale köprüsü, 3. havalimanı, 3. köprü, Kanal İstanbul gibi dünyanın en prestijli projelerini hayata geçirerek yeniden büyük Türkiye'nin startını vermiştir."

Ahmet Gündoğdu, 15 Temmuz'da uluslararası üst akıl ve şer odaklarının Türkiye'deki piyonlarını kullanarak, darbe yapmak istediğini, işgal kuvvetlerinin bile hedef almadığı Meclisin o gece sabaha kadar bombalandığını anlattı.

Darbe girişiminin olduğu gece AK Parti, CHP ve MHP'nin Meclisi birlikte açtığını, HDP'nin de ertesi gün darbeyi kınama bildirisine imza attığını vurgulayan Gündoğdu, bir süre sonra Yenikapı'da 3 büyük partinin birlikte miting yaptığını, MHP ve AK Parti'nin şimdi birlikte bir paket hazırlayarak, parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçmek istediğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Kosovalı heyet, Gündoğdu'ya 17 yaşındaki bir genç kız tarafından yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kara kalem resmini hediye etti.

Heyet ayrıca, Gündoğdu ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Meclisin hasar gören bölümlerini gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM İdare Amiri Gündoğdu'nun Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret soruşturması başlatıldı
    14:54 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret soruşturması başlatıldı

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlere ilişkin soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirdi.

  • CHP Milletvekili Aşkın Genç, MHP'li Milletvekillerine Yanıt Verdi
    14:52 CHP Milletvekili Aşkın Genç, MHP'li Milletvekillerine Yanıt Verdi

    CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, iptal edilen Kayseri Pınarbaşı seçimleri ile ilgili MHP'li milletvekillerinin CHP'ye yönelik sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Genç, milletin iradesiyle zıtlaşmaya ve hesaplaşmaya çalışanların hiçbir şart ve koşulda başarılı olmalarının mümkün olmadığını belirtti.

  • Ömer Çelik: Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözlere karşı duracağız
    14:52 Ömer Çelik: Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözlere karşı duracağız

    AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Parti'lilerin Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına tepki gösterdi. Çelik, bu çirkin yaklaşımlara karşı tavrın ve duruşun nettir. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerini savunmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Özgür Özel:
    14:52 Özgür Özel: "Nüfusun Yüzde 65'ine, Bu Salonda Bulunan 408 CHP'li Belediye Başkanı Hizmet Edecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”nda “Hep beraber, başımızın üzerindeki yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Artık nüfusun yüzde 65’ine, bu salonda bulunan 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek" dedi.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı
    14:48 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP'li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

  • Beypazarı Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ücretsiz Misafir Edecek
    14:45 Beypazarı Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ücretsiz Misafir Edecek

    Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, tüm şehit ailelerini konaklama yemek dahil Beypazarı'nda ücretsiz misafir edeceklerini duyurdu. Başkan Kasap, ayrıca gazilere de yüzde 50 indirimli konaklama imkanı sağlanacağını belirtti.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.


Advertisement