TBMM İdare Amiri Önder Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM İdare Amiri Önder Açıklaması

TBMM İdare Amiri Önder Açıklaması

TBMM İdare Amiri, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Sayın Demirtaş ve milletvekili arkadaşlarımız, cezaevindeki tüm mahkumlara dönük bu adaletsiz uygulamaları görünür kılmak için açlık grevine başladılar.

31.03.2017 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Sayın Demirtaş ve milletvekili arkadaşlarımız, cezaevindeki tüm mahkumlara dönük bu adaletsiz uygulamaları görünür kılmak için açlık grevine başladılar." dedi.

Önder, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik ile Mecliste basın toplantısı düzenledi.

KCK davalarının iddianamelerini hazırlayanların ve duruşmaları yürüten yargıçların yarısından fazlasının bugün darbeci olarak cezaevlerinde olduğunu belirten Önder, "İktidar aktörlerine dönük soruşturmaların hepsi gayrimeşru ilan edilmişken bizlere dönük aynı yargıçlar tarafından açılan davaların halen prosedürü devam ettiriliyor." görüşünü savundu.

HDP'nin siyaseten gösterdiği önemli başarının yargı eliyle çürütülmek istendiğini öne süren Önder, şu ifadeleri kullandı:

"Son, 1,5 yılın bilançosu da 5 bini aşkın partilimizin uyduruk gerekçelerle zindana atılması şeklindedir. Bugün açlık grevlerine bakarken bu olguyu gözden uzat tutmamak durumundayız. Eş Genel Başkanımız sayın Demirtaş ve milletvekili arkadaşlarımız, cezaevindeki tüm mahkumlara dönük bu adaletsiz uygulamaları görünür kılmak için açlık grevine başladılar."

Çelik ise cezaevlerinde yaşanan "ihlallerin" yeni başlamadığını ileri sürerken, bazı cezaevlerinde "açlık grevlerinin" devam ettiğini söyledi. Çelik, "Bugün artık çözümü konuşmak zorundayız. Bugün yaşadığımız kriz, OHAL sonrası çıkarılan ilk KHK'ların yansıması ve sonucudur. Sağlık durumları çok kötüye giden tutsaklar var. Ciddi yorgunluk, bitkinlik halleri mevcut." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin, "Adalet Bakanı ile görüşüp görüşmeyeceklerine" ilişkin sorusunu yanıtlayan Önder, "Randevu talep ettik. Son olarak dün sayın Pervin Buldan'a dönüldü. Randevuyu Pervin Buldan talep etmişti. Pazartesi bizi kabul edebileceğini söyledi. Pazartesi görüşmeyi ümit ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM İdare Amiri Önder Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement