TBMM'nin tek malul gazisi, 15 Temmuz gecesini anlattı - Son Dakika
Güncel

TBMM'nin tek malul gazisi, 15 Temmuz gecesini anlattı

TBMM'nin tek malul gazisi, 15 Temmuz gecesini anlattıFETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bombalanması sırasında ağır yaralanan polis memuru Nevzat Akkoç (46), yoğun bakımda 1 ay süren yaşam savaşı ardından hayata tutundu.

15.07.2019 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'nin tek malul gazisi, 15 Temmuz gecesini anlattı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bombalanması sırasında ağır yaralanan polis memuru Nevzat Akkoç (46), yoğun bakımda 1 ay süren yaşam savaşı ardından hayata tutundu. Doktorların, kalbinin olması gereken yerden bir miktar sağda olması nedeniyle hayatta kaldığını söylediğini belirten TBMM'nin tek malul gazisi Akkoç, "Oradaki bir beka sorunuydu. Biz o gün vatanımızın savunması için, milletimizin bekası için çıktık" dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında görev yaptığı TBMM'nin bombalanması sırasında göğsüne şarapnel parçası isabet eden polis memuru Nevzat Akkoç, ağır yaralandı. Akkoç, yoğun bakımda 1 ay yaşam savaşı vererek hayata tutundu. Akkoç, darbe girişiminin 3'üncü yıldönümünde o gece yaşadıklarını anlattı. Evli ve 3 çocuk babası Nevzat Akkoç, 15 Temmuz gecesi kalkışma hareketi olduğunu amirlerinden öğrenip, kendi arabasıyla görev yerine gittiğini, gece 02.30 sıralarında diğer polis memurlarıyla birlikte ziyaretçi kabul binasında mühimmat takviyesi yaptıkları sırasında saldırının gerçekleştiğini söyledi. Akkoç, sağ yanından gelen şarapnel parçasının göğsünden girip, sol koltuk altından çıktığını belirterek, "Arkadaşlarım beni Meclis'in kapalı garajına götürüldü. Burada şehit olacağım düşüncesiyle şehadet getirerek beklemeye başladım. Sonra beni hastaneye götürüler" dedi.
'KALBİMİN BİR MİKTAR SAĞDA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER'
Akkoç, kaldırıldığı hastanede ameliyat edildiğini anlatarak şöyle konuştu:
"Ameliyattan önce beni muayene eden doktorlar, yaranın ağır olması nedeniyle şehit olabileceğimi söylemişler. Öğle saatlerinde ameliyata alındım. Başarılı geçen ameliyatın ardından 1 ay yoğun bakımda kaldım. Doktorlar, ameliyat sırasında kalbimin olması gereken yerden bir miktar sağda olduğunu tespit etmiş. Şarapnel parçası da bu yüzden kalbime isabet etmemiş. Kalbimin bir miktar sağda olması nedeniyle kurtulduğumu söylediler. Toplam 3 ay süren tedaviden sonra taburcu oldum ve TBMM'nin ilk malul gazisi oldum."
'O GÜN MİLLETİMİZİN BEKASI İÇİN ÇIKTIK'
15 Temmuz gecesi Meclis'e geldiği sırada silah arkadaşlarının kararlılığını anlatan Akkoç, "Herkes, 'Biz burada teslim olup çıkmayacağız. Bizim buradan ancak cenazemiz çıkacak' şeklinde düşünce ve kanaat içerisindeydi. Biz vatan için o gün dışarıya çıktık, görev yerimize gittik. O gün hiç kimse bir siyasi irade için çıkmadı. Oradaki bir beka sorunuydu. Biz o gün vatanımızın savunması için, milletimizin bekası için çıktık" dedi. Yüzde 60 engelli olan ve Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye devam eden Akkoç, Türkiye'nin bir daha böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalması durumunda tekrar görevinin başına gideceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Akkoç ile röp.
-Akkoç fizik tedavi detay
Haber-Kamera: Arda ERDOĞAN-Selen YALAZ/ANKARA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM'nin tek malul gazisi, 15 Temmuz gecesini anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement