TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer'den Enflasyonla Milli Mücadele Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer'den Enflasyonla Milli Mücadele Çağrısı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer\'den Enflasyonla Milli Mücadele Çağrısı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Enflasyon ile Topyekun Mücadele Programı’nı ve alınan ekonomik tedbirleri değerlendirerek, enflasyonla milli mücadele için çağrıda bulunduTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, ekonomik istikrarın...

11.10.2018 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Enflasyon ile Topyekun Mücadele Programı'nı ve alınan ekonomik tedbirleri değerlendirerek, enflasyonla milli mücadele için çağrıda bulundu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, ekonomik istikrarın ve kalkınmanın sürmesi için özel sektör ve kamu ayırımı olmaksızın toplumun tüm kesimlerinin el ele vermesinin zorunlu olduğunu belirtti. Döviz piyasalarında yaşanan hareketliliğin beraberinde getirdiği enflasyon ile mücadele kapsamında açıklanan yeni programa da dikkat çeken Koçer, "Program içerisinde elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yıl sonuna kadar fiyat artışı yapılmaması kararından, Ağustos ayı sonrasında alınan kredilerin faiz oranlarında indirim yapılacak olmasına kadar biz dizi önlem var. Bakanlıklarımızın aldığı tedbirler kadar enflasyon ile mücadelede herkesin ortak bir irade sergilemesi son derece önemli" dedi.

"Kararlı mücadele başarıyı getirecek"

Programa şu ana kadarki desteklerin de çok olumlu olduğunu vurgulayan Koçer, "Açıklanan programa şu ana kadar gösterilen olumlu tepkiler ile büyük mağaza ve şirket gruplarının verdiği desteği anlamlı buluyorum. İş dünyamız bu programa sahip çıktı. Fiyatların da indirim yaparak enflasyonla mücadelede taşın altına elini sokan herkese teşekkür ediyorum. Burada gösterilecek olan kararlılık bize enflasyon ile mücadelede başarıyı getirecektir. Alınan tüm finansal tedbirler kadar üretimin, yerli üretimin ve katma değerli üretimin önemi yüksek. Bunu desteklemek adına çok önemli adımlar atıldı" şeklinde konuştu.

Yerli üretime destek

Yerli ve katma değerli üretimi desteklemek amacıyla atılan adımları da değerlendiren Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, "Kredi garanti kurumlarına sağlanan Hazine desteğine ilişkin kararda Cumhurbaşkanlığı kararı ile bugün yeni değişiklikler yapıldı. Buna göre, bu kapsamda sağlanacak kefalette, işletme kredilerinin vadesi en az altı ay ve anapara ödemesiz dönemi en çok bir yıl olmak üzere en çok beş yıl olacak. KOBİ'ler için en çok 25 milyon lira, KOBİ olmayanlar için 200 milyon lira olmak üzere kefalet limiti belirlenecek. Ödemesiz döneme ilişkin faizlerin bir yıllık tahakkuk süresine ihtiyaç duyulması durumunda, bir ay eklenecek. Kefalet verilen kredilerin yeniden vadelendirilmesi ya da yapılandırılması durumunda, belirlenen bu sürelerin aşılması halinde süreye 36 ay eklenebilecek. İşletme kredilerinde 96 ayı, yatırım kredilerinde ise 156 ayı aşmamak kaydıyla birden fazla yapılandırma yapılabilecek, kredi vadesi değiştirilebilecek" ifadelerine yer verdi

Enflasyonla milli mücadele çağrısı

Enflasyonla milli mücadele için çağrıda bulunan Koçer, "Enflasyonla mücadelede devletimiz ve milletimiz el ele vermiş özel sektörümüz devlete gereken desteği sergilemiştir. Ekonomik kalkınmayı hızlandırmak, sürdürülebilir hale getirmek için çıkılan bu yolda enflasyonla mücadele için sergilen milli dayanışmanın süreceğine ve başaracağımıza olan inancım tamdır. Biz geçmişte bu birlik ve beraberliği pek çok kez göstermiş ve başarmış bir ülkeyiz. Enflasyonla ve diğer her türlü ekonomik mücadelede iş dünyamızı, sivil toplum kuruluşlarımızı her bir vatandaşımızı birlik olmaya, ortaya çıkan bu dayanışmayı daha ileriye taşımaya davet ediyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer'den Enflasyonla Milli Mücadele Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement