TBMM ve KKTC Dostluk Grubu üyeleri istişare toplantısı düzenledi - Son Dakika
Güncel

TBMM ve KKTC Dostluk Grubu üyeleri istişare toplantısı düzenledi

- TBMM ve KKTC Dostluk Grubu üyeleri istişare toplantısı düzenledi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Meclisi Dostluk Grubu üyeleri, KKTC milletvekilleri ile istişare toplantısı düzenledi.

27.05.2021 20:49  Güncelleme: 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- TBMM ve KKTC Dostluk Grubu üyeleri istişare toplantısı düzenledi

LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Meclisi Dostluk Grubu üyeleri, KKTC milletvekilleri ile istişare toplantısı düzenledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Meclisi Dostluk Grubu üyeleri bir araya geldi. KKTC Cumhuriyet Meclisinde yer alan Zalihe Çavuşoğlu Salonunda toplanan üyeler, KKTC milletvekilleri ile istişare toplantısı düzenledi. KKTC Cumhuriyet Meclisi TBMM Dostluk Grubu Başkanı ve KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Milletvekili olan İzlem Gürçağ Altuğra toplantının başında yaptığı konuşmada, içinden geçilen süreçte parlamentolar arasındaki dostluğun ne denli önemli olduğunun görüldüğünü kaydetti. Parlamenter diplomasi çerçevesinde ülkeler arasındaki anlayışın geliştirilmesi, çeşitli konularda görüş alışverişlerinin oluşturulması ve uluslararası platformlarda birlikte geliştirilecek stratejik planlar çerçevesinde karşılıklı ziyaretlerin önemine dikkati çeken Altuğra, iki ülke parlamenterlerinin birbirlerini yakından tanımasının da aynı derecede önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin desteği ile KKTC'nin sesinin dünyaya duyurulmasında yol haritasının çizilmesinin toplantılarının bir diğer gündemi olacağını kaydeden Altuğra, "Hem ülkelerimiz hem de parlamentolarımız arasında zaten var olan bağlarının daha da güçlendirilmesi adına, aynı zamanda Anavatan Türkiye'nin varlığında sesimizi dünyaya duyurmanın da yol haritasını çizmek bizim toplantı amaçlarımız arasındadır" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, iki devlet arasında başarılı anlaşmalara imzaların atılacağına inancını dile getiren Altuğra, "Aynı millete mensup Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletlerinin parlamenterleri olarak bizler, ileriye yönelik anlamlı çalışmalara başarı imzalarımızı atacağımıza inancım tamdır" dedi.

TBMM KKTC Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem de toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Meclisi'nin Türkiye'ye verdiği önemin net bir şekilde hissedildiğini kaydetti. Bu grubun, sözde bir dostluk grubu olarak değil, aktif çalışmalar gerçekleştiren bir grup olacağını belirten Erdem, grupta yer alan TBMM mensubu milletvekillerinin KKTC temasları kapsamında birçok bilgi edindiğini ve bu bilgilerin özellikle uluslararası temaslarda KKTC'nin haklarının savunulması noktasında çok yararlı olacağını dile getirdi.

KKTC'den toplantıya katılım sağlayanlar arasında ise, Cumhuriyet Meclisi'nden Dostluk Grubu Başkan Vekili Teberrüken Uluçay ile Yönetim Kurulu üyeleri, Girne Milletvekili Zeki Çeler, Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Lefkoşa Milletvekili Tolga Atakan ve İskele Milletvekili Yasemi Öztürk yer aldı. TBMM Dostluk Grubu'ndan ise, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş toplantıya katılım sağladı.

TBMM ve KKTC Dostluk Grubu üyeleri istişare toplantısı düzenledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TBMM ve KKTC Dostluk Grubu üyeleri istişare toplantısı düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol tarafından aranan iki suçlu İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol tarafından aranan iki suçlu İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement