TBMM'ye Yeni Atamalar - Son Dakika
Güncel

TBMM'ye Yeni Atamalar

TBMM\'ye Yeni Atamalar

TBMM Teşkilat Kanunu'nun yayınlanmasının ardından yeni yapılanmaya yönelik idari bürokraside bir dizi atama yapıldı.

19.12.2011 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Teşkilat Kanunu'nun yayınlanmasının ardından yeni yapılanmaya yönelik idari bürokraside bir dizi atama yapıldı. Bu atamaya göre TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu oldu.

Daha önce yasamadan sorumlu TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Dr. İrfan Neziroğlu, TBMM Genel Sekreterliği görevine atandı. Yasamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına Dr. Muhammed Bozdağ, idari ve teknik işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına Haydar Çiftçi, bilgi ve bilişimden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına Ercan Durdular, Milli Saraylardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına da Dr. Yasin Yıldız getirildi.

Yapılan atamalar şöyle:

"Özel Kalem Müdür Yardımcılığına Erdem Özer, Dışilişkiler ve Protokol Başkanlığına Vekaleten Hasan Baytekin, Dışilişkiler Başkan Yardımcılıklarına İzzet Eroğlu, Erdoğan Sakal, Tolga Şakir Atik, Bütçe Başkanlığı Başkan Yardımcılıklarına Ercan Çeliker ve Remzi Çiftepınar, Tutanak Hizmetleri Başkanlığı Başkanı olarak Doğan Aydop, Tutanak Hizmetleri Başkan yardımcılıklarına ise Kevser Soykan ile Yunus Özdemir, İnsan Kaynakları Başkanlığına Liman Peker, İnsan Kaynakları Başkan Yardımcılığına Kadir Aktaş, Destek Hizmetleri Başkanlığına Fahrettin Böke, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcılıklarına ise Mehmet Uçman, Şemsettin Kılınç, Mehmet Önal, Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkan Yardımcılıklarına Abdulhekim Koç ile Tuncer Yılmaz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevine vekaleten Feridun Keşir, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılıklarına Musa Keskin, Cemil Tutal, Hilmi Aşık, Bilgi İşlem Daire Başkanlığına vekaleten Zeki Çiftçi, Bilgi işlem Başkan Yardımcılığına Hakan Yıldırım, Strateji Geliştirme Başkanlığına Naim Çoban, Strateji Başkan Yardımcılığına Selim Bağ, Selma Aydın, Hukuk Hizmetleri Başkanlığına vekaleten Yıldız Bezginli, Kanunlar ve Kararlar Başkanlığına Habib Kocaman, Kanunlar ve Kararlar Başkan Yardımcılıklarına Semra Kocaman ve İbrahim Halil Tavas, Hasan Erikli, Fahri Bakırcı, Bütçe Başkanlığına Levent Kocak, İşletme Yapım Başkanlığına Mustafa Tamirci, Milletvekili Hizmetleri Başkanlığına İsmail Kargulu, Milletvekili Hizmetleri Başkan Yardımcılıklarına İsmail Sufan ve Mehmet Altınkaynak, Araştırma Merkezi Başkanlığına Ahmet Yıldız, Araştırma Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcılığına Havva Yapıcı, Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkan Yardımcılığına Mehmet toprak, Restorasyon ve Teknik Uygulama Başkan Yardımcılığına Metin Serin, İdari ve Mali İşler Başkanlığına Kemal Kahraman, İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcılığına Mehmet İlban, İşletme Yapım Başkan Yardımcılığına Kamil Polat, Restorasyon ve Teknik Uygulamalar Başkan Yardımcılığına Sinan Dölek atandı. Osman Tucal ise Milletvekili Hizmetleri Başkanlığına görevlendirildi."

-NEZİROĞLU KİMDİR?-

İrfan Neziroğlu, 1967 yılında Trabzon'da doğdu. 1991 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Daha sonra British Council bursuyla İngiltere'de Essex Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ikinci yüksek lisans, Selçuk Üniversitesi'nde de doktora yaptı.

Mesleki kariyerine 1992 yılında TBMM'de uzman yardımcısı olarak başlayan Neziroğlu, uzman olduktan sonra uzun yıllar TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda çalıştı. Daha sonra Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü yapan Neziroğlu, son olarak yasamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Neziroğlu, İspanya ve Fransa parlamentoları ile Dünya Bankası tarafından düzenlenen yasama programlarının yanı sıra Avrupa Birliği Ziyaretçi Programı, Parlamento Çalışmalarının Organizasyonu (The École Nationale d'Administration), AB Kanunları ve Kanunların İç Hukuka Aktarılması (Jean Monnet Yaz Okulu) ve Demokrasi İçin Anayasa Yapımı (International IDEA and Barcelona International Peace Resource Center) seminerlerine katılıp sertifika aldı.

Aynı zamanda Yasama Derneğinin de başkanı olan Neziroğlu, Parlamento Genel Sekreterleri Derneği'nin de üyesi. Çok iyi derecede İngilizce bilen Neziroğlu, Başkent ve Ufuk üniversiteleri Hukuk Fakültelerinde 3 dönem Parlamento Hukuku dersleri verdi.

TBMM ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi ile Yasama Derneği tarafından yürütülen Yasama Sürecine Sivil Toplum Katılımı Projesi başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası projede etkin görev alan Naziroğlu'nun, Türkçe ve İngilizce sunum ve makalelerin yanı sıra Türk Parlamento Hukukunun Temel Kavramları, Türkçe-İngilizce, İngilizce-Türkçe Parlamento Terimleri Sözlüğü, TBMM Genel Kurulunda Usul Hakkında Görüşmeler 1973-2010, Yasama El Kitabı (diğer yazarlarla birlikte), Kanun Yapım Sempozyumu (diğer yazarla birlikte), Türkiye'de Askeri Müdahaleler ve Basın 1950-1980, Uluslararası Temel İnsan Hakları Belgeleri (diğer yazarla birlikte), Savunuculuk ve Politikaları Etkileme (diğer yazarlarla birlikte), Sivil Toplum İçin Yasama Sürecine Katılım El Kitabı (diğer yazarlarla birlikte) isimli kitapları yayımlandı.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TBMM'ye Yeni Atamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü
    14:01 Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü

    Isparta-Antalya Karayolu Bucak Karacaören mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, otobüs ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:01 Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, eski sporcu Robert Korzeniowsk ve milli atletler katıldı. Şampiyona, 52 ülkeden 431 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek ve olimpiyat kotaları dağıtacak en büyük organizasyon olacak.

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.


Advertisement