"Tcdd Başarılı Personel Ödül Töreni" - Son Dakika
Yerel

"Tcdd Başarılı Personel Ödül Töreni"

Tcdd Genel Müdürlüğü, Sivas'taki Başarılı Personelini Teşekkür Belgesi ile Ödüllendirdi.

13.02.2011 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TCDD Genel Müdürlüğü, Sivas'taki başarılı personelini teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

Sivas Valisi Ali Kolat, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "TCDD Başarılı Personel Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, ödül almaya hak kazanan personeli kutladı.

Sivas'taki yatırımların yüzde 50'den fazlasının ulaşım sektöründe yapılan yatırımlar olduğunu anlatan Vali Kolat, bu alanda yapılan çalışmalarda hükümetin ve Ulaştırma Bakanlığının önemli desteğini gördüklerini belirtti.

Kolat, kentte hızlı tren çalışmalarının başladığını ve hızla ilerlediğini ifade ederek, bu çalışmaların tamamlanmasıyla Sivas'ın konumunun daha da iyi bir yere geleceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk da bakanlıklarının demiryolu ile ilgili yatırımlara devam ettiğini belirtti.

"Kara tren gecikir belki de hiç gelmez" diye istasyonlarda beklenirken, Türkiye'de bu alanda bir milat gerçekleştiğini anlatan Soluk, Türkiye'nin 2009 yılında hızlı tren ile tanıştığını söyledi.

Hızlı tren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden bakan Soluk, Ankara- Konya hızlı tren hattının tamamlandığını, bu güzergahta da seferlerin başlayacağını belirtti.

Soluk, TCDD 4. Bölge Müdürlüğünün 222 kilometre demiryolu yenileme çalışması yaptığını, bölgeler arasında birinci olduğunu belirterek, bu alanda görev yapan personeli de kutladı.

Bakanlıklarının ulaşım çalışmalarının dışında da Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokolle 21 bin okulda bilgi teknoloji sınıfı yaptıklarını ifade eden Soluk, 40 bin okulda kullanılan internet ücretlerini de bakanlıklarının ödediğini söyledi.

-TCDD GENEL MÜDÜRÜ KARAMAN-

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da, daha önce 2, 7 ve 6. bölge müdürlüklerinde gerçekleştirilen törenin dördüncüsünün Sivas'ta yapıldığını belirtti.

Karaman, demiryollarının altyapısıyla, sanayisiyle büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini, kentlerin talihini değiştirdiğini söyledi.

Son 8 yıldır maraton koşucusu gibi çok tempolu bir çalışma içerisinde olduklarına dikkati çeken Karaman, "Kolay değil 154 yıl atıl kalmış, pas tutmuş tekerleği döndüren demiryolcular, yeni demiryolu çağına yakışır bir demiryolu yaratmak için var gücüyle çalışıyor, didiniyor" dedi.

Genel müdürlüklerinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Karaman, 8 yıllık dönem içinde 80 yeni proje ürettiklerini belirterek, "İleri demiryolu sanayimize bacalar kazandırdık. Raydan hızlı tren fabrikasına, makastan traverse kadar ihtiyacımız olan malzemelerin ülkemizde üretilmesi konusunda önemli mesafeler aldık" diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, hızlı tren projesinin bir medeniyet projesi olduğunu belirterek, Sivas'ın medeniyete açılan bu kapılardan yararlandığını ifade etti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, kentte birçok kişinin yakınının demiryollarında çalıştığını, kendisinin bir demiryolcu çocuğu olduğunu ifade ederek, demiryollarında bugün gelinen noktanın takdir edilecek düzeyde olduğunu kaydetti.

TCDD 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener de demiryolu yenileme çalışmaları arasında bölgeler arasında birinci olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, çalışmalarda emeği geçen personele teşekkür etti.

TCDD Genel Müdürlüğü korosu ve halk oyunları ekibinin gösterilerini sunduğu programda, başarılı personele teşekkür belgesi ve birer cep saati armağan edildi.

Vali Kolat da, Müsteşar Soluk ve TCDD Genel Müdürü Karaman'a hayat ağacı armalı plaket takdim etti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tcdd Başarılı Personel Ödül Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement