TCMB Enflasyon Vurgusu, Suriye, Federal Bütçe - Son Dakika
Güncel

TCMB Enflasyon Vurgusu, Suriye, Federal Bütçe

ABD'de Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçiler'in oylarıyla federal hükümeti 16 Şubat'a kadar açık tutacak olan geçici bütçeyi onayladı.

19.01.2018 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de hükümetin kapanmasının önlenmesiyle ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,63 seviyesine yükselerek 2016'dan sonraki en yüksek seviyesini gördü. İçeride ise, Merkez Bankası beklendiği faiz oranlarında değişikliğe gitmezken baz etkisi ile enflasyonda düşüş görülse bile sıkı duruşun korunacağı mesajını verdi. TCMB'nin mesajları sonrasında TL, USD'ye karşı EM para birimleri içerisinde en çok değerlenen para birimi oldu. Kurda TCMB mesajları sonrası ana hareket yönü aşağıya çevrilirken, 3,76 seviyesindeki desteğe yakın olduğumuz görülmektedir. Bu destek geçilecek olursa kurda hareket alanı 3,71'i destek olarak göstermektedir. 3,80 ise olası kur dalgalanmalarına karşı direnç olarak izleyeceğimiz ilk seviye olarak önem arz etmektedir.

Küresel bazda USD'nin birçok G-10 para birimine karşı negatif seyrettiği bir ortamda, EUR'nun 1,22 bandı üzerine tekrar yerleştiği görülmektedir. Dün Asya seansında görülen en düşük seviyeler olan 1,2165 bandından toparlanan EUR, 1,2250 üzerinde konumunu güçlendirmiş görünmekedir. ECB'nin politika söylemlerini sertleştirmesi sonrasında EUR'daki düşüş, alım fırsatı olarak görülmekte, dün de BUBA Başkanı Jens Weidmann'ın EUR seviyeleri ile alakalı bir yorumda bulunmaması bu görünümü destekledi. Ancak yatırımcılar, bu hafta 3 ECB yetkilisinin EUR'nun seviyeleri hakkında endişe belirtmesinin ardından yükselişlere daha temkinli yaklaşabilecektir. EUR'da 1,2210 seviyesi destek olduğu sürece paritede 1,2320 zirvesinin hedeflenmesi mümkündür, daha uzun soluklu alım belirttiğimiz direnç üzerinde olacaktır. 1,2210 bandı altında ise 1,2140 desteği hedeflenebilecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TCMB Enflasyon Vurgusu, Suriye, Federal Bütçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement