Tdbb Yürütme Kurulu İstanbul'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Tdbb Yürütme Kurulu İstanbul'da Toplandı

Tdbb Yürütme Kurulu İstanbul\'da Toplandı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) "Ağustos Ayı Yürütme Kurulu Toplantısı", İstanbul'da Birlik Merkezinde yapıldı.

18.08.2016 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) "Ağustos Ayı Yürütme Kurulu Toplantısı", İstanbul'da Birlik Merkezinde yapıldı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, TDBB Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığındaki toplantıya, yürütme kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendiç ve TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak katıldı.

TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak'ın, 27 Temmuz-17 Ağustos faaliyetleri ve gündem hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantı, gündemdeki konuların görüşülmesiyle devam etti.

Bu çerçevede, Makedonya Jupa Belediyesi tarafından talep edilen itfaiye aracı alınması projesine birlik ve birlik üyeleri tarafından destek verilmesine, 20-23 Eylül tarihlerinde Türkmenistan'da düzenlenecek 11. Uluslararası Kitap Fuarı'na TDBB'yi temsilen katılım sağlanmasına karar verildi.

Ayrıca Zeytinburnu ilçesindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye yardımı projesinin TDBB ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilmesine, Safranbolu Belediyesi tarafından 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne ve Yunusemre Belediyesi tarafından 10-1 6 Ekim tarihlerinde Manisa'da düzenlenecek Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliğine birlik tarafından destek verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, UCLG-MEWA Yönetim toplantılarında TDBB'yi Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Birlik Genel Sekreteri Fahri Solak'ın temsil etmesine, Arnavutluk üyelerinden Bulqize Belediyesi'nin üyeler arasından uygun görülen bir belediye ile kardeş şehir olması ile ilgili gerekli çalışmaların yürütülmesine, TDBB tarafından yayınlanan Ahmet Yesevi ve Divan-ı Hikmet kitabının üyelere ve iş birliği kuruluşlarına gönderilmesine, kasım ayı içerisinde İstanbul'da düzenlenecek Alihan Bökeyhan anma etkinliğinin TDBB ve Kazakistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde gerçekleştirilmesini kararı alındı.

TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı, uluslararası katılımla 28 Eylül'de Sancaktepe Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tdbb Yürütme Kurulu İstanbul'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement