Tdk Başkanı Prof. Dr. Gülsevin Katılımıyla "Iv. Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları... - Son Dakika
Genel

Tdk Başkanı Prof. Dr. Gülsevin Katılımıyla "Iv. Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları...

TDK Başkanı Prof. Dr. Gülsevin katılımıyla "IV. Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu" düzenlediANKARA - Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr.

25.10.2018 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TDK Başkanı Prof. Dr. Gülsevin katılımıyla "IV. Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu" düzenledi

ANKARA - Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, "Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesinin kuruluşu ile Türklük Bilimi çalışmalarına bilimsel üretim yapabilecek bir kurum daha eklendi" dedi.

Türk Dil Kurumu ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü iş birliği ile "IV. Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu" Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi'nde düzenlendi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi'nde gerçekleşen sempozyumda konuşan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesinin kuruluşu ile Türklük Bilimi çalışmalarına bilimsel üretim yapabilecek bir kurum daha eklendiğini ifade etti. Gülsevin, " Kazakistan'ın bir hedefi var. "Türklük Bilimi devleti ayakta tutacak ve yüceltecek en önemli bilim disiplinidir" diyorlar. Programlarını buna göre yapıyorlar. Kazakistan'a gitmeye yok diyeceksiniz. Bunu zaten 1900'lerin başarında Türkiye yapılmış. Genç Cumhuriyet kurulduktan hemen sonra 1931 yılında Türk Tarih Kurumu kuruldu. Hemen arkasından bir yıl geçmeden Türk Dil Kurumu kuruldu. Bunların hepsi Türklük Bilimi devleti ayakta tutacak ve yüceltecek araçlar olduğunun devlet tarafından bizzat idrak edilmiş olduğunu gösteriyor. Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesinin kuruluşu ile Türklük Bilimi çalışmalarına bilimsel üretim yapabilecek bir kurum daha eklenmiş oldu. Kurumlar kurulmuş, çalışmalar yapılıyor. Bugüne gelindi ve Türkoloji de önde olan konumuz Türkiye'de pek yerinde yüzlerde bölümümüz olması, binlerce araştırmacı ve akademisyenlerin olması, buna ilave olarak da çok sayıda bilimsel yayın yapılması ve toplantılar düzenlenmesidir" dedi. D

Değerli ve katkı sağlayan sempozyumlar olduğunu ifade eden Gülsevin, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda çok alanları içine alan büyük sempozyumlar yapılıyor. Toplantılardan hedefe ulaşmıyor sonuç alınamıyor. Küçük toplantı derken sadece sunum sayısını kastediyorum. 30-40-50 bildirinin sunulduğu daha ince hesaplanarak yapılmış toplantıların katkısı elbette daha çoktur. Bunları daha çok yapmak lazım. Kurumlarımız aynı anda kuruldu. Bundan sonra ikişer yılda yapılacaksa bunu planlı hale getirip Türk Dil Kurumu'nda üstüne düşen görevi daha fazla yapmasının yararlı olacağına inanıyorum."

"IV. Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu" iki gün boyunca sürecek ve pek çok bilim insanın katkısıyla sekiz oturum halinde gerçekleştirilecek.

Tdk Başkanı Prof. Dr. Gülsevin Katılımıyla "Iv. Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Tdk Başkanı Prof. Dr. Gülsevin Katılımıyla 'Iv. Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement