TDKB Ajansı Yılın Son Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

TDKB Ajansı Yılın Son Toplantısını Yaptı

TDKB Ajansı Yılın Son Toplantısını Yaptı

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı'nın 2013 yılı son olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapıldı.

30.12.2013 17:54  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği (TDKB) Ajansı'nın 2013 yılı son olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapıldı.

Valilik makam salonundaki toplantıya, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESESOB) Başkanı Ekrem Birsen, Prof. Dr. Fazıl Tekin, Ajans Danışma Kurulu Başkanı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Ajans Genel Sekreteri Hakan Ergün ve diğer yetkililer katıldı.

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Vali Tuna, son dönemde gerçekleştirilen etkinlikleri değerlendirdi. Basın mensuplarının ve yönetim kurulu üyelerinin yeni yılını kutlayan Vali Tuna, 2014 yılının ülkemize ve Eskişehir'e hayırlara vesile olmasını diledi.

Eskişehir 2013 Türk Kültür Başkenti Ajansı'nın 6 ay daha uzatılması aşamasında meclis kararının beklendiğini kaydeden Vali Tuna, "Karar şuan meclis komisyonunda işlem görüyor. Buradan geçtikten sonra ajansımız kısmet olursa 6 ay daha uzatma alacak ve bir süre daha çalışmalarına devam edecek" dedi. Bu konu hakkında son görüşlerini ise Vali Tuna, "Yüce meclisimizsin bir kararı. Meclisimizin bu kararını bekleyeceğiz" diye açıkladı.

21 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen Türkvizyon şarkı yarışması hakkında görüşlerini açıklayan Vali Tuna, yarışmanın Türk Dünyası ülkelerinde ve dünyada büyük ses getirdiğini söyledi. Çok büyük bir organizasyona Eskişehir olarak başarıyla imza attıklarını kaydeden Vali Tuna, "Öncelikle bu kararı beraber aldığımız yönetim kurulu üyelerimize, bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen sayın Başbakanımıza ve sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı'ya böyle bir unvanı Eskişehir'e kazandırdıkları ve verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Kaynaklarımızın yettiği kadar etkinlikler yapmaya çalıştık. Eskişehir bu dönemde önemli buluşmalara ev sahipliği yaptı. Türkvizyon ile bu önemli buluşmaların çok daha büyüğünü, çok daha görkemlisini Eskişehir'de gerçekleştirdik. Netice önemli değil dedik. Burada Türk Dünyası kazanıyor dedik. Herkes aynı heyecanı ve coşkuyu duydu. Türk Dünyası ülkelerinde Türkvizyon şarkı yarışmasının heyecanı hala devam ediyor" diye konuştu.

Bundan sonra kalıcı eserler anlamında yapılacak işler olduğuna değinen Tuna, şöyle devam etti:

"Yapılacak olan kalıcı eserlerle birlikte, ileride Eskişehir, her zaman Türk Dünyası'nın buluşma yeri olarak anılacak. Yapılacak olan eserlerle birlikte Eskişehir, kültür ve sanat şehri olma özelliğini daha da taçlandıracak. Biliyorsunuz önümüzdeki kısa bir dönemde Yunus Emre filminin Eskişehir, Ankara ve İstanbul galaları var. Bu film kültür başkentliğinin çok önemli katkısının olduğu bir çalışma. Bu film için herkes çok büyük emek sarf etti. Biz filmi çok sevdik. Türk halkının da bu filmi çok beğeneceğini umuyoruz. Kalıcı eser anlamında güzel bir film. Böyle bir projeye destek vermekten dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah yıllar geçse bile bu film iyi bir çalışma olarak kalacak. Kazanan yine Eskişehir olacak, ilimizin adı duyulacak. Aynı zamanda rahmetli Cengiz Dağcı'nın 'Korkunç Yıllar' adlı kitabının senaryosu yazılarak film yapılması için yönetim olarak karar aldık. Şuan filmin çekim çalışmaları devam ediyor. Bu filmin tanıtımını da 8 Ocak 2014 tarihinde yapacağız. Bu film de bizim ajansımızın Türk Dünyası'na bırakacağı kalıcı eserler arasında yerini alacak. Cengiz Dağcı, Kırım da yaşanan hazin öyküyü bize aktardı. Kitabının filme sunulmuş halini hep beraber göreceğiz."

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TDKB Ajansı Yılın Son Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement