TDP Genel Başkanı Sarıgül, önceliklerinin "eğitimde fırsat eşitliği" olduğunu açıkladı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TDP Genel Başkanı Sarıgül, önceliklerinin "eğitimde fırsat eşitliği" olduğunu açıkladı Açıklaması

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti olarak önceliklerinin eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması olduğunu belirterek, "Ülkemizin geleceğini teminat altına almanın birinci şartı nitelikli eğitimdir.

28.11.2022 13:39  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti olarak önceliklerinin eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması olduğunu belirterek, "Ülkemizin geleceğini teminat altına almanın birinci şartı nitelikli eğitimdir." dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Gündemlerindeki ilk konunun EYT'liler olduğunu belirten Sarıgül, "EYT'liler, staj başlangıcının sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini istiyor. Bu kadar yıl beklediler, EYT'lilere haklarının eksiksiz verilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Öğretmenevi, orduevi, hakimevi ve polisevi gibi kurumlarda istihdam edilenlerin sözleşmeli olarak çalıştığını belirten Sarıgül, "Aynı yerde farklı statüde çalışanlar var, aynı işi yapıp daha az maaş alanlar var. Devlet haksızlık yapmaz, ayrım yapmaz. Kamu sosyal tesislerinde çalışanlara kadro verilmesi lazım." şeklinde konuştu.

Çiftçi ve esnafın kredi faizlerinin silinmesi, kira stopajının kaldırılması, esnafa sicil affı çıkarılması, çiftçiye, esnafa, nakliyeciye ucuz elektrik ve akaryakıt verilmesi gerektiğini kaydeden Sarıgül, yaşlılık, engelli, şehit ve gazi maaşlarının artırılması, engelli evladına bakan anne veya babaya emeklilik hakkı verilmesi, en az 20 bin engelli ataması yapılması, vatani görevini yapanların SGK primlerini devletin ödemesi, infaz koruma memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına dahil edilmesi, uzman çavuşlara kadro verilmesi, 2020 KPSS puanıyla atama bekleyen sağlıkçıların atamalarının yapılması, çekte hapis cezasının kaldırılması, bir kereye mahsus ehliyet affı getirilmesi önerilerini dile getirdi.

"Bizim neslin hedefi yaşadığımız çağa uyum sağlamak, geleceği öngörmekti. Artık bunlar yeterli değil. Geleceği planlamak gerekiyor." değerlendirmesinde bulunan Sarıgül, parti olarak Türkiye'nin bir numaralı meselesinin eğitim olduğunu düşündüklerini söyledi. Sarıgül, şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceğini teminat altına almanın birinci şartı nitelikli eğitimdir. Nitelikli eğitim demek, iyi bir ekonomi demektir, demokrasiye sahip çıkmak demektir, liyakat ve adalet demektir, sporda, sanatta ileri gitmek demektir, hayvanları ve çevreyi korumak demektir, kadına şiddeti önlemek demektir. Bizim birinci önceliğimiz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TDP Genel Başkanı Sarıgül, önceliklerinin 'eğitimde fırsat eşitliği' olduğunu açıkladı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement