Team Umakit Avrupa ve Afrika şampiyonu - Son Dakika
Spor

Team Umakit Avrupa ve Afrika şampiyonu

Team Umakit Avrupa ve Afrika şampiyonu

Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT), Uluslararası Eco-Marathon Road to 2050 Challenge Yarışması'nda "Gelecekte Mobilite Nasıl Olmalı? " konu başlığı altında hazırladıkları proje ile Avrupa ve Afrika Şampiyonluğu'nu kazandı.

12.07.2021 12:23  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT), Uluslararası Eco-Marathon Road to 2050 Challenge Yarışması'nda "Gelecekte Mobilite Nasıl Olmalı? " konu başlığı altında hazırladıkları proje ile Avrupa ve Afrika Şampiyonluğu'nu kazandı. Genç mühendisler, elde ettikleri başarı ile 600'den fazla ekibin katıldığı yarışmada dünyanın en iyi üç ekibi arasına seçildi.

Yurt içinde Teknofest kapsamında düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challange, Model Uydu Türkiye yarışmalarında; Yurt dışında ise Eco-marathon Europe yarışmasında boy gösteren Team UMAKIT her yıl aldığı ödüllerle istikrarlı bir başarı gösterirken yurt dışında da ülkemizi de gururla temsil ediyor. Yıl boyu süren yarışmalarda başarılarını sürdürülebilir kılmak için durmadan çalışan ekip şu an içinde bulundukları yaz tatilinde bile araçlarında geliştirmeler yapıyor ve teknolojiler geliştiriyor.

Kurulduğu ilk yıldan itibaren yenilenebilir ve alternatif enerjiler ile çalışan araçlar geliştirmeye odaklandıklarını aktaran, üretecekleri bilgi birikimi ile gelecek nesillere örnek olmayı,Türkiye'de katma değerli ve ileri teknolojilerin geliştirilmesine öncülük etmeyi istediklerini vurgulayan UMAKİT Takım Kaptanı Adem Karaketir, "UMAKIT sadece bir yarışma takımı değil. Bizim için şampiyonluklardan daha önemli şeyler var; öğrenmek ve milli teknolojimize katkı sağlamak gibi... Topluluğa girdiğimiz andan itibaren gerek hocalarımızın destekleri gerekse kendi çabalarımız ile araçlarımız ve teknolojilerimiz hakkında hem teorik hem de pratik bilgileri öğrenmeye başlıyoruz. Bu birikim yıllar yılı devam ettikçe içeride bir teknoloji kültürü ve bir bakış açısı oluşuyor. Arkadaşlarımız bu yarışmada 'Gelecekte Mobilite Nasıl Olmalı' adlı bir kısa tanıtım filmi oluşturdular. Bizim geleceğe olan bakışımızı, bahsettiğim teknoloji kültürümüzü ve yeşil geleceğe olan inancımızı yansıttılar. Oldukça ses getiren, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çokça beğeni toplayan bir çalışma oldu, tekrar bir Avrupa Şampiyonluğu daha aldığımız için çok mutluyuz. Tabi bu şampiyonluklar bir ana şampiyonluğun parçası. Çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Desteklerinden ötürü başta aileleriniz olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve üniversite yönetimine, danışmanımız Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu'na ve bütün destekçilerimize teşekkür ederiz." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Team Umakit Avrupa ve Afrika şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı öncesi antrenmanlarını sürdürdü. Teknik direktör Ümit Şengül gözetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular, pas oyunları ve sonuçlandırma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamladı.

  • Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında evinde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Uygun, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı.

  • Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Kurul Sonrası Ne Yapacaklarını Açıkladı
    18:51 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Kurul Sonrası Ne Yapacaklarını Açıkladı

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2 Nisan'da yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, genel kurulun ardından ne yapacaklarının tam olarak belli olmadığını ama hiçbir şey yapmadıkları bir durumun da olmayacağını söyledi.

  • İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu
    18:20 İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu

    Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Çekmeköy İESK, final maçında Denizli Yukatel İESK'yi yenerek şampiyon oldu. İstanbul temsilcisi, müsabakayı 3-0 kazandı.

  • Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürdü
    18:19 Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

    Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında İstanbulspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve yarı sahada taktik çalışmasıyla tamamlandı.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi
    18:19 Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi

    İstanbul'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nda, Ali Koç'un istifası ana gündem maddesi oldu. Toplantıya katılan 18 kulübün 15'i, Ali Koç'un istifasını reddederek başkanlık görevine devam etmesine karar verdi.

  • Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kulüp hükmen mağlup sayıldı
    18:18 Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kulüp hükmen mağlup sayıldı

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 2. Amatör Küme Ereğli Grubu'nda oynanan bir karşılaşmada cezalı futbolcu oynatan kulüp, hükmen mağlup sayıldı. Zonguldak Futbol Disiplin Kurulu, yapılan itirazı kabul ederek kararını oy birliğiyle verdi. Cezası bitmeden müsabakada oynatılan oyuncu nedeniyle Cumaspor, 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve oyuncuya 8 maç daha ceza verildi. Ayrıca, Cumasporlu Yönetici Ümit Üstün'e de 60 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.


Advertisement