Teb Başkanı Arman Üney: "Birliğimizin Önceki Hizmet Binasını 250 Yatak Kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezi'ne Dönüştürdük" - Son Dakika
Güncel

Teb Başkanı Arman Üney: "Birliğimizin Önceki Hizmet Binasını 250 Yatak Kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezi'ne Dönüştürdük"

Teb Başkanı Arman Üney: "Birliğimizin Önceki Hizmet Binasını 250 Yatak Kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezi\'ne Dönüştürdük"

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, “Deprem bölgelerinden Ankara’ya gelip barınma ihtiyacı bulunan meslektaşlarımız ve aileleri için, Birliğimizin önceki hizmet binasını 250 yatak kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezi’ne dönüştürdük. Afet Sonrası Barınma Merkezimiz, bu hafta itibariyle depremden zarar gören meslektaşlarımız ve ailelerine hizmet vermeye başlayacak” açıklamasını yaptı.

14.02.2023 11:31  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, "Deprem bölgelerinden Ankara'ya gelip barınma ihtiyacı bulunan meslektaşlarımız ve aileleri için, Birliğimizin önceki hizmet binasını 250 yatak kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezi'ne dönüştürdük. Afet Sonrası Barınma Merkezimiz, bu hafta itibariyle depremden zarar gören meslektaşlarımız ve ailelerine hizmet vermeye başlayacak" açıklamasını yaptı.

TEB, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük can ve mal kayıplarına neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkisiyle barınma sorunu yaşayan eczacılar için çalışmalara başladıklarını duyurdu. TEB Başkanı Eczacı Arman Üney, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"DEPREM BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI OLDUĞU GİBİ MESLEKTAŞLARIMIZI DA VURDU"

"Deprem felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgedeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için acilen harekete geçtik. İlk günden bölgeye yönlendirdiğimiz gezici TIR ve konteyner eczanelerimizin sayısını çok hızlı bir şekilde artırdık. Bugün itibariyle bölgedeki gezici TIR ve konteyner eczanelerimizin sayısı 30'u buldu. Meslektaşlarımızın gönüllü olarak hizmet verdiği bu eczanelerde ilaç ve tıbbi malzemelere vatandaşlarımız ücretsiz olarak erişiyor. Ancak deprem bütün vatandaşlarımızı olduğu gibi meslektaşlarımızı da vurdu. Barınma sorunu nedeniyle deprem bölgesinden çeşitli illere giden eczacılarımız ve aileleri var. Biz de bu ihtiyaca cevap verebilmek için hızla harekete geçtik.

"BİRLİĞİMİZİN ÖNCEKİ HİZMET BİNASINI 250 YATAK KAPASİTELİ AFET SONRASI BARINMA MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Türk Eczacıları Birliği olarak depremin hemen ardından aldığımız karar doğrultusunda deprem bölgelerinden Ankara'ya gelip barınma ihtiyacı bulunan meslektaşlarımız ve aileleri için, Birliğimizin önceki hizmet binasını 250 yatak kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezine dönüştürdük. Afet Sonrası Barınma Merkezimiz, bu hafta itibariyle depremden zarar gören meslektaşlarımız ve ailelerine hizmet vermeye başlayacak. Afet bölgesinde faaliyet gösteren tüm eczanelerimiz depremden etkilenmiştir. Bu bölgelerdeki ilaç eczacılık hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için depremden etkilenen eczanelerimizin bir an önce yeniden faaliyete geçmeleri ve vatandaşlarımıza kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti vermeye başlamaları birinci önceliğimizdir. Türk Eczacıları Birliği bu maksatla bütün olanaklarını seferber etmiştir, etmeye devam edecektir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Teb Başkanı Arman Üney: 'Birliğimizin Önceki Hizmet Binasını 250 Yatak Kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezi'ne Dönüştürdük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement