Teb'den "Ortaklıktan Çıkarma Hakkı" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Teb'den "Ortaklıktan Çıkarma Hakkı" Açıklaması

Türk Ekonomi Bankası (TEB), BNP Paribas Yatırımlar Holding AŞ'nin ek bir pay alımı ile satma ve ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılabilir hale geldiğini duyurdu.

14.11.2014 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Ekonomi Bankası (TEB), BNP Paribas Yatırımlar Holding AŞ'nin ek bir pay alımı ile satma ve ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılabilir hale geldiğini duyurdu.

Türk Ekonomi Bankası AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, hakim ortaklardan BNP Paribas Fortis Yatırımlar Holding AŞ'nin bugün ek bir pay alımı yaptığı belirtildi. Holding'in bu pay alımı ile satma ve ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılabilir hale geldiği kaydedilen açıklamada, ek pay alım tarihi olan bugünden itibaren 3 aylık hak düşürücü süre içerisinde, hakim ortaklar dışındaki diğer ortakların TEB'de sahip oldukları paylarını, BNP Paribas Fortis Yatırımlar Holding AŞ'ye satma hakkının doğduğu ifade edildi.

Açıklamada, BNP Paribas Fortis Yatırımlar Holding AŞ'nin satma hakkının kullanımına ilişkin 3 aylık hak düşürücü sürenin sona ermesinden sonra en geç 3 iş günü içinde ortaklıktan çıkma hakkını kullanmak için TEB'e başvuracağı aktarıldı.

Ortaklıktan Çıkarma Satım Bedeli'nin, ilgili Tebliğ gereği, ek pay alımının kamuya açıklandığı tarihten önceki 30 gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının aritmatik ortalaması olan 2,0032 TL olduğu belirtilen açıklamada, ortaklıktan çıkma hakkının kullanılması durumunda Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılacak başvuru ile eş anlı olarak TEB paylarının kottan çıkarılması talebiyle Borsa İstanbul'a başvurulacağı da kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teb'den 'Ortaklıktan Çıkarma Hakkı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement