Teb Rıfat Taranto'nun İlkelerini Yaşatıyor - Son Dakika
Güncel

Teb Rıfat Taranto'nun İlkelerini Yaşatıyor

Teb Rıfat Taranto\'nun İlkelerini Yaşatıyor

Çolakoğlu ailesinin kurucusu olduğu Türk Ekonomi Bankası, geçen yıl vefat eden İzmirli duayen bankacı ve TEB Yönetim Kurulu üyesi Rıfat Taranto anısına banka çalışanları arasında yarışma düzenledi.

31.05.2011 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir kökenli Çolakoğlu ailesinin kurucusu olduğu Türk Ekonomi Bankası (TEB), geçen yıl vefat eden İzmirli duayen bankacı ve TEB Yönetim Kurulu üyesi Rıfat Taranto anısına banka çalışanları arasında yarışma düzenledi. 'Rıfat Taranto Bankacılık Yarışması'nda dereceye giren banka çalışanlarına ödülleri TEB Ege Bölgesi Kurumsal Şubesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Rıfat Taranto Bankacılık Yarışması'nın ödül törenine Çolakoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çolakoğlu, İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı, Enda Enerji Holding görevli üyesi Uğur Yüce, Mopak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay, Gürel Grubu Başkan Yardımcısı İlhan Gürel, Sarper İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarper, Kristal Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Noel Micaleff, Atay Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Atay ve çok sayıda işadamı katıldı.

Rıfat Taranto'nun eşi Suzi Taranto ve kızı Jizlen Taranto gözyaşlarına hakim olamadığı törende konuşan TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, Taranto'nun ilkelerini genç kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını belirterek, ilkini banka çalışanları arasında düzenledikleri yarışmayı bankacılık sektörüne açmayı istediklerini söyledi. TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, Rıfat Taranto'nun 58 yılını bankacılık sektörüne adayan İzmir ve insan aşığı, iyi bir bankacılık istihbaratçısı, örnek eş ve aile babası olduğunu dile getiren belirterek, "1 yıl önce kaybettiğimiz Rıfat Taranto'nun bilgi ve deneyimlerinden sadece İzmirli değil İstanbul'un önde gelen işadamları da yararlanırdı. Müşterileri ile 2-3 kuşak boyunca çalışabilme fırsatı yakalayan Taranto, tüccarla tüccar gibi, sanayiciyle sanayici gibi düşünen biriydi. Ekonomik hayatın her kesimindeki aktörlere danışmanlık yapar, yol gösterirdi. TEB olarak bu yarışma ile sektöre pek çok ilki ve ilkeyi kazandıran Taranto'nun değerlerini genç bankacılara aktarmayı hedefledik" dedi.

İzmir'İN BANKASI

TEB Genel Müdürü Varol Civil, Rıfat Taranto ile çalışan şanslı insanlardan biri olduğunu söyledi. Bugün nereye gitse kendisine 'Siz İzmir'in mi bankasısınız?', 'Neden İzmir'de çok güçlüsünüz?' sorularının yöneltildiğini kaydeden Civil, "Bu eseri işine tutkuyla bağlı olan Rıfat bey yarattı. O, olgun yaşıyla sürekli cebinden çıkardığı notlarla bizi teşvik ederdi. Bugün ilkelere ve katmadeğere inanan bir banka isek, bunda Rıfat beyin büyük katkısı var" diye konuştu.

205 PROJE BAŞVURDU

'Bankacılık İlkeleri' ve 'Inovasyon' olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya toplam 205 proje başvurdu. İlkeler kategorisinde Nazilli şubesi güvenlik görevlisi Taner Güler adanmışlık ödülünü, TEB Müşteri İlişkileri Yöneticisi Güliz Kanat ise tarım bankacılığı alanındaki projesi ile 'Arı Maya' ödülünü aldı. İlkeler kategorisinde Serdar Yıldız hizmet kalitesi ile ikinci, Demirtunç Ceylan, Engin Durmaz, Zeynep Burcu Özgezer online altın hesabı ile üçüncü oldu.

Inovasyon kategorisinde Tolga Çağatay Kaya, Bahadır Karakas, Mehmet Akdeniz yeni gelir yaratan projeleri ile birinci oldu. İkinciliği Engin Durmaz, Elvan Hoşgör, Işıl Yurdakul taksitli altın kredisi projesi ile aldı. Narod Mildanoğlu, Elvan Hoşgör Ömer Faruk Demirhan ise çiftçiye esnek ödemeli bireysel krediler projesi, Nadide Yücearslan factoring standart kredi sigortası ile üçüncü oldu.

KİMDİR?

İzmir'de 1934 yılında doğan Rıfat Taranto, ömrünü bankacılığa adayarak Türk bankacılık sektörüne 60 yıla yakın hizmet verdi. 1952'de Türkiye'nin ilk özel bankalarından biri olan Türkiye Kredi Bankası'nda stajyer olarak bankacılık sektörüne adım adan Rıfat Taranto, 1987 yılında TEB ailesine katıldı. 23 yıl boyunca TEB'de bankacılık sektörü içinde çalışan Rıfat Taranto, geçen yıl vefat etmişti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teb Rıfat Taranto'nun İlkelerini Yaşatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement