Tecavüzcüsünün Sınır Dışı Edileceğini Öğrenince Kendini Suçlu Hissetti - Son Dakika
Dünya

Tecavüzcüsünün Sınır Dışı Edileceğini Öğrenince Kendini Suçlu Hissetti

Kendisine tecavüz eden Somalili mültecinin sınır dışı edileceğini öğrenen Norveçli politikacı, kendini suçlu hissettiğini açıkladı.

08.04.2016 13:13  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç'in Akershus vilayetinin Ås ilçesinde yaşayan Karsten Nordal Hauken isimli politikacı, evinde Somalili bir mültecinin tecavüzüne uğradı. Zanlı olayın ardından yakalanarak 4.5 yıl hapse mahkum edildi. Nordal Hauken kendisine tecavüz eden mültecinin hapis cezasını çektikten sonra ülkesi Somali'ye geri gönderileceğini öğrendi. Ülkesine geri gönderilince zorluklar yaşayacağına inandığı tecavüzcüsü için, genç politikacı suçluluk duygusuna kapıldığını ifade etti.

TELEVİZYON PROGRAMINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI

Norveç devlet televizyonunda yayınlanan Jeg mot Meg 'Ben Kendime Karşı' programında başından geçenleri izleyicilerle paylaştı. Akıl hastalıklarının ve psikolojik rahatsızlıkların konu edildiği programda Nordal Hauken, kendisini genç sosyalist sol parti üyesi, feminist ve ırkçılık karşıtı biri olarak tarif etti.

YAŞADIĞI TRAVMA SONUCU TESELLİYİ ALKOL VE UYUŞTURUCUDA ARAMIŞ

Genç politikacı, karşı cinse ilgi duyan normal bir erkek olarak tecavüz kurbanı olma duygusuyla mücadele ettiğini açıkladı. Yaşadığı travmada kendini alkolle ve esrarla teskin etmeye uğraştığını belirterek; "Ben Somalili bir mültecinin tecavüzüne uğramış heteroseksüel bir erkeğim. Hayatım alt üst oldu fakat onun ülkesine geri gönderileceğini öğrenince kendimi suçlu hissettim." sözleriyle duygularını dile getirdi.

"O TECAVÜZCÜ BENİM YÜZÜMDEN NORVEÇ'TE YAŞAYAMAYACAKTI"

"Onun sonsuza kadar gideceği düşüncesiyle rahatladım ve mutlu oldum. Norveç devleti sorumluluk alarak, o tecavüzcüden intikamımı almış gibi hissettirdi. Aynı kızgın bir babanın çocuğuna saldıranla yüzleşmesi gibi. Lakin daha sonra güçlü bir şekilde suçluluk ve sorumluluk hissettim. O tecavüzcünün artık Norveç'te yaşayamayacak olmasının sebebi bendim. Karanlık ve belirsiz bir geleceğe, Somali'ye gönderilecek. Savaş ve çaresizlik tarafından işaretlenen ve yetiştirilip büyütülen bir ürün, adaletsiz bir dünyanın ürünü olarak gördüm onu."



Tecavüzcüsünün Sınır Dışı Edileceğini Öğrenince Kendini Suçlu Hissetti

Son Dakika Dünya Tecavüzcüsünün Sınır Dışı Edileceğini Öğrenince Kendini Suçlu Hissetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • insaf: Yav nasıl bir haber bu babuş!.. 9 1 Yanıtla
  • Kedi: Tadı damagında kalmış heralde 4 5 Yanıtla
  • Trbz10: Çağdaş lüt kavmi insanları 5 2 Yanıtla
  • Ben Ata: Hoşuna gittiyse 4,5 sene sonra somaliye beraber gidersin. Olur biter sorun kalkar. 6 1 Yanıtla
  • Mal bu adam: Mal bu adam ya bu kadar da hoşgörü yuh yani herkes yaptığının cezasını çekecek 6 0 Yanıtla
  • vay vay : durrrr sıra bızımkılere de gelecek ..o zaman daha da gulecegım... 4 2 Yanıtla
  • Ramiz: Ben bu haberlerden bıktım aga... Gündem yapma şu pislikleri.. Propaganda mı yapıyorsunuz anlamadım abicim.. 2 3 Yanıtla
  • Sonuna kadar: Yalanin bu kadari yuh isteyerek verdim pisman oldum sikayet ettim sonrada o anlari tekrar yasayamayacak olacani dusunce pisman oldym canim cekiyo desene suna sizin orada son derece normal niyr utaniyonoglan 0 0 Yanıtla
  • diyar: Yoksa somalili türkiyedemi ya$amis 0 0 Yanıtla

Advertisement