23 yaşındaki hekime tecavüzle suçlanan profesörün avukatları, davadan çekildi - Son Dakika
3.Sayfa

23 yaşındaki hekime tecavüzle suçlanan profesörün avukatları, davadan çekildi

Ankara'da 23 yaşındaki veteriner hekime tecavüzle suçlanan Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin avukatları, davadan çekildi. Avukat Yılmaz Aras, yaptığı açıklamada "Müvekkil, uzun zamandır kendisine düşen sorumlulukları yerine getirmiyor" dedi.

10.12.2019 13:53  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da sahibi olduğu hayvan hastanesinde veteriner hekim Ç.B'ye (23) tecavüz etmekle suçlanan Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin tutuksuz yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın yapılacak. Duruşma öncesi Bilgili'nin avukatları Nizamettin Bulut ile Erol Yılmaz Aras, vekillikten çekildi.

Hasan Bilgili, geçen Nisan ayında, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olduğu dönemde kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınarak mahkemece tutuklandı.

27 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık tarafından resen tahliye edilen Bilgili hakkında 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davada ayrıca, delilleri yok etmek amacıyla Bilgili'ye yardım ettiği ileri sürülen veteriner hekim Serkan D. ile Ç.B'nin vücudundaki cinsel saldırı izlerini temizlediği iddia edilen jinekolog Hüseyin Ş. de sanık olarak yargılanacak. İdari soruşturma sonucunda YÖK kararıyla üniversitedeki görevinden çıkarılan Hasan Bilgili ile Serkan D. ve Hüseyin Ş. yarın ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak.

23 yaşındaki hekime tecavüzle suçlanan profesörün avukatları, davadan çekildi

AVUKATLARI SIRT ÇEVİRDİ

İlk duruşma öncesinde Bilgili'nin avukatları vekillikten çekildiklerini davanın görüleceği Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bildirdi. Avukatlardan Erol Yılmaz Aras, çekilme dilekçesinde, "Müvekkil Hasan Bilgili uzun zamandır kendisine düşen sorumlulukların bir kısmını yerine getirmediği gibi, aramalarımıza cevap vermeyerek avukat-müvekkil ilişkisinin gereği olan özen ve nezaketten uzak davranarak WhatsApp yoluyla kendisini birçok kez ihtar etmeme neden olmuştur. İlaveten ekte sunduğum 26 Kasım 2019 tarihinde tarafıma ulaşan haklı bir nedene dayanmayan azilnameyi göndermiştir. Bu nedenlerle tüm yasal (dava ve talep) haklarım saklı kalmak kaydıyla haklı nedenlere dayanarak kendisinin vekilliğinden çekiliyoruz" iadelerini kullandı.

Diğer avukatı Nizamettin Bulut da dilekçesinde "Gördüğümüz lüzum üzerine kendisinin vekilliğinden çekiliyoruz" dedi.

"BİZİM İÇİN FARKLI BİR DURUM OLDU"

Ç.B'nin avukatı Aslı Koçak Arıhan, bu durumu, "Bizim için de gerçekten farklı bir durum oldu. Biz de şu an yarınki aşamayı merak ediyoruz. Avukatları olacak mı, kim olacak, nasıl bir savunma verecekler? O açıdan bizim için de önemli" diyerek değerlendirdi.

"DURUŞMAYA KATILACAK"

Arıhan, müvekkilinin şikayetçi olmaya karar verdiği andan itibaren ikinci bir mağduriyet yaşadığını; ancak duruşmaya katılacağını belirterek, "Gerçekten çok yoruldu, kendini anlatamadı, karakolda, savcılıkta, neredeyse kendisinin suçlandığı durumlarla karşılaştı. Buna rağmen pes etmedi ve sonraki aşama dava açıldığında inanılmaz mutlu oldu. Çünkü hem mağdur olup, bir de üstüne üstlük yargılamada bunun karşılığını görmemek ikincil bir mağduriyet. Şimdi davanın açılmış olması, kişinin gelip orada sanık olarak oturacak olması bile gerçekten onun için mutluluk; ama en önemlisi de tabii ki bunun sonunda cezalandırmanın çıkması" dedi.

"TUTUKLAMA TALEBİNİ TEKRAR YAPACAĞIZ"

Avukat Arıhan, Bilgili'nin tutuklu yargılanmasını talep edeceklerini de dile getirerek, "Duruşmada biz tutuklama talebini tekrar yapacağız. Süreçte zaten aslında şüpheli tutukluydu, sonrasında resen tahliye oldu hepinizin hatırladığı gibi ve sonrasında nitelikli cinsel saldırıdan alıkoymaya kadar dava açıldı. Çok da TCK kapsamında ciddi suçlamalarla dolu bir iddianame, o yüzden dosya kapsamı itibarıyla tutuklanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

23 yaşındaki hekime tecavüzle suçlanan profesörün avukatları, davadan çekildi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa 23 yaşındaki hekime tecavüzle suçlanan profesörün avukatları, davadan çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Kara cahil: Bu işin çözümü vardır. Türkiye genelinde 6-7 büyük sehire yakın yerlerde genelevler açılır. Çalışanlar doktor kontrolünde olur, sigorta primleri yüksek yatırılır en fazla 45 yaşında emekli edersin. Sıkıntısı olan erkekler böyle yerlere gider hem hastalık kapmazlar hemde kimsenin karısına kızına coluguna çocuğuna musallat olmazlar. Hemde 100-200 TL için yıllarca hapiste yatıp hayatlarını heba etmezler.. eh haftada 200 TL veren erkekde evlenirim daha iyi der.. hiç olmazsa çamaşır bulaşık yemek derdinden kurtulur... 16 8 Yanıtla Kara cahil: Eh haftada 200 TL kelimesinden sonrası yanlış oldu bütün bayanlardan ozur dilerim. İstisnalar dışında aşk, sevgi ve saygı olmadan evlilik olmaz. Bazen cahillik yapabiliyorum, hemde en karasindan. 2 0 Zaza dayi: Bu dedigini yapmaktansa allahin kanunu uygulasak zinaya recm gelse daha iyi olmazmi ne dersin dostum 1 1 birisi: ilk çalışan eleman sen veya senin akraban olması daha güzel olmaz mı. koynuna senin resimli isimli kolyen olur. ne olacak canım. bu ülkeye faydan olmuş olur. istekleriniz kendini açınızdan bakın ki o zaman daha doğruya ulaşırsınız. ayrıca kızlarımız dürüst değil. 0 0
  • Ryu: Kadın istedigini alamamıştır at iftirayı tutar 11 9 Yanıtla
  • Tabi: Artık ilişkiden önce imza almak lazım kendi rızamla 14 4 Yanıtla
  • Şurası garip: Madem eleman vurdu niye hemen polise gitmedin zorlamı jinekoloğa delilleri karartmak için götürdü seni çığlık atar insan yinede kurtulurdu eveliyatında alt yapı olmasa eleman gözünü karartıp çullanmazdı o ışığı görmese gizemli bir iş bu mahkemede zaten tahliye etmiş açık olmak lazım ne yapılmaya çalışılıyo. 6 7 Yanıtla Hakan 01: Senin Allah belanı versin insallah. 1 2
  • Recep34 : Tutuklanmasını bekleyin daha çok beklersiniz. Bir kere serbest bırakmışlar bir daha bırakırlar. 9 1 Yanıtla
  • Pompeo: Olayın hayvan hastanesinde olmasıda enteresan olmuş insan olduğunu unutaraktan 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement