TED'Li Minikler Dedelerini Misafir Etti - Son Dakika
Güncel

TED'Li Minikler Dedelerini Misafir Etti

Türkiye'nin aydınlık geleceği için çabalayan TED Şanlıurfa Koleji, yaşamlarının bu döneminde bakıma, saygı ve sevgiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan yaşlıları misafir etti.

26.03.2018 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimde "Öğrenci-veli-öğretmen" işbirliğine önem veren TED Şanlıurfa Koleji, Yaşlılar Haftası dolayısıyla "Kahve bahane, torun şahane" adıyla bir etkinlik düzenledi.

Çocuğun kişisel gelişim sürecinde sağlıklı aile ilişkilerinin onun sosyal ve duygusal yönlerine olan katkılarını dikkate alan TED Şanlıurfa Koleji'nde anaokulu öğrencileri, aile büyüklerini konuk etmenin mutluluğunu yaşadı.

"ÖMEMLİ OLAN BU DÖNEMİ SAĞLIKLI YAŞAMAKTIR"

Programda "Yaşam her yaşta güzeldir" temalı konuşmayı yapan emekli öğretmen Hüseyin Yaşar, her yıl gerçekleştirilen Yaşlılar Haftası'nda panel, konferans, sempozyum ve ziyaretlerle yaşlıların gönülleri alınmaya çalışıldığını hatırlattı.

Buna rağmen yaşlılarla ilgili sorunların toplumun gündemine yeterince taşınmadığını ifade eden Yaşar, "Yaşlanma, fiziksel ve ruhsal değişimlerin yaşandığı; önlenmesi ve geciktirilmesi mümkün olmayan bir süreçtir. Bu süreç sağlıklı ve olumlu duygularla yaşanmalıdır. Yaşamada önemli olan 'ihtiyarlamadan yaşlanmaktır.' Yaşlılığın başlangıcı 65 ve üstü kabul edilmektedir. Türkiye'de yaşlı sayısı 6 milyon 192 bin 962'dır. Ülke nüfusuna göre yaşlı oranı yüzde 8,2'dir. Bu yaş grubunda olan insanların yaşam tarzları nasıl olmalı? Sosyal yaşamdan kopmadan, yalnızlığa itilmeden hayatlarını nasıl bir devam ettirebilirler? Bu konuda toplum olarak her bireyin üzerine düşeni yapması gerektiğine inanmaktayım. Çünkü çocuk yarının genci, genç yarının büyüğü, büyük ise yarının yaşlısıdır."dedi.

"AKTİF YAŞLANMA"

Aralarında torunlarının da olan anasınıfı öğrencilerine "Unutmayın ki sizler de yaşlılığa adaysınız. Onun için yaşlıları sevelim, yardım edelim. Çünkü onlar sizleri çok seviyor." diye nasihatte bulunan Yaşar, "Aktif yaşlanmayı" önerdi.

Yaşlı kişilerin sağlıklarını ve aktivitelerini devam ettirebilmeleri için yapmaları gereken bir takım iş ve işlemlerin varlığına dikkat çeken Hüseyin Yaşar, şöyle devam etti: "Bu bağlamda Prof. Dr. Candan Yeşilada Algun, 'Sağlıklı ve mutlu bir yaşlılık dönemi geçirmek için; aktif yaşamalıyız. Bu günden başlayarak düzenli egzersize başlayan yaşlıların düşme riskleri azalacak, kalp ve dolaşım sistemleri olumlu etkilenecek, solunum kapasiteleri artacak, uykuları düzene girecek ve deprasyonları azalacaktır.' diyor. Yrd. Doç. Dr.Sevda Sarıkaya ise sağlıklı yaşam için zihinsel aktivitelerin artırılması ve sosyal yaşamdan kopmadan yaşanılması gerektiğini belirtiyor. Bu önerilerin yaşlılarca yerine getirilmesi her zaman için mümkündür."

Yaşar'ın alkış toplayan bu konuşmasından sonra okulun müzik öğretmenlerinin resitali eşliğinde konuk aile büyüklerine Türk kahvesi ikram edildi. Ayrıca velilerle ebru yapıldı. Etkinlikte kolej yöneticileri, davetli aile büyüklerine teşekkürlerini sunup, katılım belgesi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TED'Li Minikler Dedelerini Misafir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement