Tedavisi Yapılan Balıkçı Kuşu Tekrar Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Tedavisi Yapılan Balıkçı Kuşu Tekrar Doğaya Bırakıldı

Karaman'da vatandaşlar tarafından ölmek üzereyken tarlada bulunan gri balıkçı kuşu, yapılan iki günlük tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakıldı.

13.09.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkeze bağlı Sudurağı beldesi yakınlarında vatandaşlar, tarlaya konmuş ve aç kaldığı için bitkin düşerek ölmek üzere olan bir balıkçı kuşu buldu. Vatandaşlar buldukları balıkçı kuşunu çağırdıkları Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim etti. Balıkçı kuşunu teslim alan Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri kuşu tedavisi yapılmak üzere veteriner hekime getirdi. İki gün tedavisi yapılan balıkçı kuşu tekrar sağlığına kavuştu.

Balıkçı kuşunu tedavi eden veteriner hekim Cahit Cenk, kuşun aç kaldığı için bitkin düştüğünü belirterek, “Balıkçı kuşu bize geldiğinde neredeyse ölmek üzereydi. Kanadında da halsizlikten kaynaklı problem vardı. İki günlük tedavisinin ardından şu an kendisine geldi ve uçabilecek durumdadır. Bugün balıkçı kuşunu doğaya tekrar bırakacağız” dedi.

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri tedavisi tamamlanan balıkçı kuşunu doğaya tekrar bırakmak üzere Fisandun Barajı'na götürdü. Baraja salınan balıkçı kuşu hemen suya girerek ilk önce su içti. Daha sonra balıkçıl kuş diğer kuşların yanına giderek gözden kayboldu.

10 AYDA 44 YABAN HAYVAN TEDAVİ EDİLİP DOĞAYA BIRAKILDI

Bu arada Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 10 ay içerisinde doğal ortamlarında hastalanan, yaralanan ve yorgun düşen 44 yaban hayvanın tedavisi yapılarak tekrar doğal ortamlarına bırakıldığı belirtildi. 

MEHMET DAĞLI

Tedavisi Yapılan Balıkçı Kuşu Tekrar Doğaya Bırakıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tedavisi Yapılan Balıkçı Kuşu Tekrar Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement