Tedxreset 5. Yılında Yine 'sıfırlayacak','Ya Şimdi?' Sorusuna Yanıt Arayacak - Son Dakika
Güncel

Tedxreset 5. Yılında Yine 'sıfırlayacak','Ya Şimdi?' Sorusuna Yanıt Arayacak

Dünyanın dört bir yanında sosyal, siyasi ve ekonomik belirsizlikler "Ya Şimdi?" sorusunu kafalarda uyandırıyor.

01.04.2014 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın dört bir yanında sosyal, siyasi ve ekonomik belirsizlikler "Ya Şimdi?" sorusunu kafalarda uyandırıyor. Ortak aklı, ilham veren fikir ve projeleri, ne olup bittiğine ilgi duyan herkesle buluşturmayı amaçlayan TEDxReset bu sorunun peşine düşüyor. İlki 2010 yılında "Sıfırla" temasıyla başlayan TEDxReset'te hayatın her alanından, farklı düşünen 36 konuşmacı "Ya Şimdi?" sorusunu cevaplayacak.

18- 19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek TEDxReset'te Tanrılar Okulu'nun yazarı Prof. Stefano D'Anna, Stanford Üniversitesi'nden Dan Klein, önemli tasarımcı ve eğitmenlerinden Oruç Çakmaklı, KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Gelecekhane'nin yaratıcısı Halil Aksu gibi alanında fark yaratmış konuşmacılar bugünü sorgularken yarına ilişkin fikirlerini paylaşacaklar.

Dünyanın önde gelen düşünürlerinden, bilim insanlarına, sanatçılardan, tasarımcılara kadar "paylaşmaya değer fikirleri" olan herkesin ilham verici fikir ve öykülerini paylaştığı, uluslararası bir platform olan TED'in Türkiye'deki gönüllüleri tarafından organize edilen TEDxReset, bu yıl "Ya Şimdi?" sorusunu tartışmaya açıyor. 18-19 Nisan tarihleri arasında, iletişimci Ali Üstündağ'ın küratörlüğünde, bu sene 5'incisi düzenlenecek konferans yine alanında fark yaratmış konuşmacıları ağırlayacak.

"Ya Şimdi?" teması çerçevesinde, TİM Show Center'da düzenlenecek TEDxReset'te ortalama 15'er dakikalık 38 sahne oturumunda, 36 konuşmacı ve 6 müzik/dans performansı sahne alacak. TEDxReset süresince "big data", bio-teknoloji, imece atölyeleri, şehircilik, bağımsız basın, dünyayı değiştirebilecek yeni tasarım anlayışları, çağdaş sanatın teknolojiyle iç içe geçtiği arakesitler, alternatif iş ve yaşam modelleri, sivil toplumun gücü, müzik, dans ve mucizeler yaratan hikayeler "Ya Şimdi ?– What Now?" konseptiyle sunulacak.

Dünyada en çok satan kitaplar listesinde yer alan Tanrılar Okulu'nun yazarı Prof. Stefano D'Anna, önemli tasarımcı ve eğitmenlerinden Oruç Çakmaklı, tasarıma dair yenilikçi söylemlerin temsilcisi Rauf Kösemen, "Gelecekhane" isimli inovasyon projesinin baş mimarı Halil Aksu, sivil topluma ve yeni siyaset modellerine ilişkin yenilikçi fikirleriyle Bekir Ağırdır, Şamanizm kültürü öğretim görevlisi Timur Davletov, elektrik sistemlerini kullanarak insan bedenleri ve hareketleri üzerine eserler yaratan Kai Fai Choi, mimar Han Tümertekin, Studio-X Istanbul'un kurucusu Selva Gürdoğan-Thomsen, tasarım gurusu Tom Wujeck, yönetim gurusu Fazıl Oral, maske ustası Rob Faust, Oy ve Ötesi'nin kurucularından Sercan Çelebi, Dan Klein, Scott Cohen, Murat Daltaban, NohLab, Tahribad-ı İsyan, SATTAS, Elif Çağlar gibi farklı alanlardan öne çıkan isimler iki gün boyunca 'zihin açıcı' konuşmalar gerçekleştirecek.

Vizyoner bilim insanları, akademisyenler, iş dünyasından profesyoneller, teknoloji geliştirme uzmanları, tasarımcılar, sanatçılar, medya mensupları, blogger'lar ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere merak eden ve sorgulayan herkesin buluşma ve paylaşma platformu TEDxReset, bu yıl da farklı yaşam modellerini keşfetme fırsatı sunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tedxreset 5. Yılında Yine 'sıfırlayacak','Ya Şimdi?' Sorusuna Yanıt Arayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi
    18:16 Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi

    Bingöl'ün Solhan ilçesinde çocuklar ve aileleri, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte çocuklar İsrail'e tepkilerini pankartlarla gösterdi. Katılımcılar, Gazze'nin Filistin'in insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak İsrail'in binlerce insanı katletmesine tepki gösterdi.

  • İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
    18:15 İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

    İstanbul'da kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ve Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyonda, Türkiye'ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 2 şahsa 2 milyon lira ceza kesildi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek
    18:05 Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Karya dönemine ait 2 bin 500 yıllık kaya mezarının çevresi düzenlenecek. Mezarın çevresi temizlenecek, yürüyüş güzergahı gibi çalışmalar yapılacak ve turizme kazandırılacak. Mezarın Lykia tipi olduğu ve milattan önce 4. yüzyılda yaşamış önemli bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor.

  • Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı
    18:02 Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı

    ORC Araştırma'nın yayınladığı son anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ankete katılanların yüzde 42,4'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtirken, yüzde 41,3'ü Murat Kurum'u tercih etti. Diğer adayların destek oranları ise daha düşük seviyelerde kaldı.


Advertisement