Tehlikeli Parka Kimse Sahip Çıkmıyor! - Son Dakika
Güncel

Tehlikeli Parka Kimse Sahip Çıkmıyor!

Tehlikeli Parka Kimse Sahip Çıkmıyor!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde adı dahi olmayan park, kırık platformlarıyla çocukların yaralanmasına neden oluyor.

02.11.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediyesine bağlı Devteşti mahallesinde yapımı yaklaşık iki yıl önce tamamlanan ve hizmete açılan parktaki çocuk oyun alanı tehlike saçmaya devam ediyor. Fakıbaba döneminde geçen yıl iki çocuğun elektrik akımına kapılmasına, bir çocuğun da üzerine duvar yıkılmasına sebep olmuştu. Geçen yıldan bu yana aynı parkta eksikleri ve korkulukları bulunmamasından dolayı yaralanan çocuklara dört yaşındaki Gamzenur Durmaz da eklendi. Mahalleli, çocukların ölümden dönmesine rağmen parkla ilgili olarak belediyenin herhangi bir tedbir almadığını belirtiyor. Çocukların kaydığı yerde kenar korkulukları olmayan ve basamakları kırılmış olan oyun parkı adeta bir tehlike parkurunu andırıyor. Çocukların sıklıkla kullandığı ve zemini beton olan bu alan birçok çocuğun düşüp yaralanmasına ve sakat kalmasına davetiye çıkarıyor. Parkın bu olumsuz halinden en son düşüp kolunu kıran ve ameliyat geçiren dört yaşındaki Gamzenur Durmaz mağdur oldu. Minik Gamzenur babaannesiyle geldiği parkta kaymak isterken çıktığı merdivenin kenar korkuluklarının olmaması yüzünden düşüp kolunu kırdı. Babaannesi ve amcası tarafından Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gamzenur yaklaşık bir saatlik bir ameliyat geçirdi. Doktorlar, Gamzenur'un kırık kolunun yaklaşık 45 gün alçıda kalacağını belirtti.

'ÇOCUKLARIN DÜŞMESİ KAFA, KOL KIRILMASI DEMEK'

Olayı anlatan Gamzenur'un dedesi Ali Durmaz sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Durmaz, "Belediyemiz sağ olsun bize park yapmış. Hemen hemen iki yıl oldu parkın açılması. Tabi ki, parkın eksiği, gediği oluyor illaki ama park açıldıktan sonra parkın içindeki çocuk parkının etrafındaki demirler sökülmüş. Ondan ziyade çocukların kaydığı yerler delinmiş. Basamaklar kırılmış. Bu basamakların kırılması bile, zaten çocukların ayakları minnacık. Çocukların ayaklarının takılması oradan düşmesi, kafa üstü düşmesi, kafalarının kırılması, kollarının kırılması demek. Şimdiye kadar dört, beş tane çocuk benim bildiğim, benim şahit olduğum dört, beş tane çocuğun kafası kırıldı, eli kırıldı, ayağı kırıldı. Şu yükseklikten benim çocuğum düştü. Bizim hanım önceki gün buraya getirmiş parka. Çocuklar oynarken yukarıdan ayağı kayıyor veya biri mi iteklemiş tam bilmiyorum, çocuk yere düşüyor. Yer, zemin beton. Plastik falan değil, sadece beton. Çocuk düşüyor, kolu kırılıyor ve iki kemik birbirine geçiyor. Torunum dört yaşında. Dört yaşında bir çocuğun kolunun kırılması ne demek. Hastaneye kaldırmışlar, hastane direkt ameliyat demiş. Eğer çocuğun kolundaki sinirler biraz daha zedelenseydi felçlik de geçirebilirmiş. Bu sorumsuzluğun bedelini kim ödeyecek?" diye sitem etti.

'SORUMLULARIN HESAP VERMESİNİ İSTİYORUM'

"Biz hakkımızı aramaya aramaya bu hale geldik" diyen Dede Durmaz, parkın durumunu belediyeye bildirmelerine rağmen herhangi bir tedbirin alınmadığını kaydetti. Durmaz, "Madem yaptınız adam gibi bir bakımını yapın. Madem yaptınız bir bekçi koyun. Böyle bir şey Türkiye'de olmaz. Bu kadar sorumsuzluk, bu kadar bakımsızlık olur mu? Benim çocuğum ölseydi bunun hesabını kime soracaktım? Benim çocuğum ölebilir, sakat da kalabilirdi. Şu anda elinin düzgün olup olmayacağı da belli değil. Bu sorumluların hesap vermesini istiyorum. Bunların yapılması için bizzat belediyeye üç, dört tane dilekçe verdim. Dilekçe verdiğim halde ilgilenilmedi. Dilekçelerden sonra gazeteciler gelip fotoğraf çektiler, görüntü aldılar. Yine de bir sonuç alamadık. Aynen bu durum, başka değişen bir şey olmadı. Yeni belediye geldi, yeni belediyenin bir faydası olur dedik. Yeni belediyede de bir şey yok. Sistem aynı sistem, devam ediyor. Bu çocuklar hayatlarını yerde mi bulmuşlar. Bir çocuğu büyütmek için onca masraf, onca şey veriyoruz. Ondan sonra en ufak bir şeyde kolu kırılsın, kafası kırılsın. Bir tane çocuk zaten beyin kanaması geçirdi. Şu anda beyin felci geçiriyor çocuk. Bütün mahalleli şikayetçi ama ilgilenen yok. Yapılan yok. Diyorlar 'tamam doğrudur, ekip arkadaşlara bildireceğiz, park bahçe müdürlüğüne bildireceğiz.' İlgilenen yok. Ondan sonra sorumsuzluk devam ediyor. Benim çocuğum, onun çocuğunun hala kafaları kırılıyor, elleri kırılıyor ve beyin kanaması geçiriyor, sakatlıklar oluyor" diye konuştu. Parktaki bu eksiklerin derhal giderilmesini isteyen Durmaz, torununun mağduriyetini yargıya da taşıyacaklarını söyledi.

GEÇEN AĞUSTOS AYINDA ÜÇ ÇOCUK YARALANDI

Öte yandan Fakıbaba döneminde geçen yıl ağustos ayında, soy ismi Doğan olan iki çocuk aynı parkta elektrik akımına kapılmış, yoğun bakım ünitesinde tedavi olduktan sonra hayati tehlikeyi atlatabilmişti. Çocukların babası Erdal Doğan, olaydan belediye ve Dicle EDAŞ yetkililerini sorumlu tutmuştu. Yine ay içerisinde aynı parkta bir çocuğun üzerine ise duvar yıkılmış, olaydan yaralı olarak kurtulmuştu.

PARKA KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR

Gazete İpekyol'un ulaştığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, söz konusu parkın Haliliye Belediyesi'nin sorumluluğuna geçtiğini kaydederken, Haliliye Belediyesi yetkilileri de, hala büyükşehir belediyesinin sorumluğunda olduğunu henüz devralmadıklarını belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tehlikeli Parka Kimse Sahip Çıkmıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement