TEİS'ten "grip aşı sırası gelmeden eczaneye gitmek bulaş riskini artırabilir" uyarısı - Son Dakika
Sağlık

TEİS'ten "grip aşı sırası gelmeden eczaneye gitmek bulaş riskini artırabilir" uyarısı

TEİS\'ten "grip aşı sırası gelmeden eczaneye gitmek bulaş riskini artırabilir" uyarısı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, "Vatandaşlarımızın e-Nabız sistemi üzerinden grip aşısı alma hakkı olduğuna bakmadan eczanelerimize ve aile hekimliklerine gitmeleri aşı olmalarını sağlamayacağı gibi bulaş riskini de arttıracaktır.

22.10.2020 11:19  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, "Vatandaşlarımızın e-Nabız sistemi üzerinden grip aşısı alma hakkı olduğuna bakmadan eczanelerimize ve aile hekimliklerine gitmeleri aşı olmalarını sağlamayacağı gibi bulaş riskini de arttıracaktır." uyarısında bulundu.

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, grip aşısının artık stratejik ilaç kapsamına girdiğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi ve mevsimsel grip nedeniyle aşı talebinin giderek arttığına vurgu yapan Saydan, "Geçmiş yıllarda, isteyen herkes grip aşısı olabiliyordu. Ancak şu an e-Nabız sistemine göre aşı yaptırma hakkı olduğunu gören hastalar aile hekimliğine gidip 'reçetem' sistemi üzerinden yazılmış elektronik reçetelerini alarak aşı yaptırabilecekler. Söz konusu elektronik reçete ile eczanemize gelen her hasta için grip aşısını sistemden ayrı olarak talep edeceğiz. Bu aşı Kovid-19 ilaçları gibi artık stratejik konumda. Sistem bundan sonra kurallara bağlı. Aşılar öncelikle e-Nabız sistemi üzerinden belirlenen riskli gruplara yapılacak. Gelen aşının karekodu bile hasta adına ayrıca düzenlenecek." ifadelerini kullandı.

Grip aşısını tedarik etmenin başka bir yolunun bulunmadığının altını çizen Saydan, "Vatandaşlarımızın e-Nabız sistemi üzerinden grip aşısı alma hakkı olduğuna bakmadan eczanelerimize ve aile hekimliklerine gitmeleri aşı olmalarını sağlamayacağı gibi bulaş riskini de arttıracaktır." uyarısında bulundu.

Saydan, grip aşısının Kovid-19'dan korumadığını da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Grip belirtileri Kovid-19 belirtileri ile çok benzediğinden bu aşının yapılması bu yüzden önem arz etmektedir. Çünkü, grip aşıları ne kadar erken yapılırsa griple ilgili semptomlar azaltılmış olacak ve Kovid-19 teşhisi de daha kolay belirlenecektir.

Yaklaşık 8 aydır yaşadığımız Kovid-19 salgını nedeniyle kendimizi korumayı öğrendik. Zaten maskelerimizi takıyoruz, sosyal mesafeye ve el hijyenimize dikkat ediyoruz. Bu önlemler grip salgınının önüne geçilmesinde büyük yarar sağlayacaktır.

TEİS olarak inanıyoruz ki, Bakanlığımız tarafından getirilen aşı sayısı kademeli olarak arttırılacak, ilerleyen günlerde yeterli sayıda aşı alımı yapılarak riskli gruptaki vatandaşlarımızın hepsi de aşılanacaktır. Bu süreçte vatandaşlarımızın e-Nabız sistemi üzerinden aşı alma sıralarının gelip gelmediğini sabırla takip etmelerini rica ediyoruz. Eczanelerimizin bu sistem dışında aşı getirme imkanının olmadığını kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunarız."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık TEİS'ten 'grip aşı sırası gelmeden eczaneye gitmek bulaş riskini artırabilir' uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hemofilide gen tedavisi
    10:08 Hemofilide gen tedavisi

    Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar, hemofili hastalığı ve gen tedavisi hakkında bilgi verdi. Hemofilide erken teşhisin önemine değinen Zülfikar, Türkiye'de gen tedavisi uygulanan hastaların sayısının 40 olduğunu belirtti. Hemofili hastalığının yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurgulayan Zülfikar, gen tedavisi ve yeni tedavi yöntemlerinin hastalara umut olduğunu ifade etti.

  • Aydın Sağlık Müdürü Polis Teşkilatının Haftasını Kutladı
    09:49 Aydın Sağlık Müdürü Polis Teşkilatının Haftasını Kutladı

    Aydın Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici'yi ziyaret ederek polis teşkilatının haftasını kutladı. İl Sağlık Müdürü Şenkul, Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Emniyet Müdürü Ekici'ye başarılar diledi.

  • Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti
    09:40 Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti

    Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Çeber, hastane yönetimi ve başhekimler ile birlikte öğle yemeği yedi ve ardından hastanenin mevcut durumunu ve gelecek planları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında Vali Çeber, Hayrullah Kubba'nın liderliğini ve başarılarını takdir ederek, 'Bu toplantıda hastanemizin hedefleri ve gelişim planları hakkında görüş alışverişinde bulunma şansını yakaladık. Hayrullah Kubba için yapılan ziyaret, ortak hedeflere ulaşma konusunda motivasyon artırdı' dedi.

  • Beypazarı maden suyu İsviçre'de 'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasaklandı
    09:30 Beypazarı maden suyu İsviçre'de 'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasaklandı

    İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. Beypazarı maden suyu, ülkede satıştan çekildi ve geri çağırma işlemi başlatıldı.

  • Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü
    07:21 Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir hastanede görevli sağlık memuru ile kadın doktor arkadaşı iddiaya göre birlikte oldukları sırada bulundukları binanın 3'üncü kat balkonundan düştü. 30 yaşındaki memur hayatını kaybederken, kadın doktorun vücudunda kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

  • Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    23:04 Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir sitede meydana gelen olayda, 2 yaşındaki çocuğun nefes borusuna mama kaçması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Anne, durumu fark ederek hemen yardım çağırdı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen çocuk kurtarılamadı. Cenaze, Adli Tıp kurumuna gönderilerek kesin ölüm sebebi belirlenecek. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement