Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Burdur’da düzenlenecek Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na sektörden destek geldi.

18.04.2017 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da düzenlenecek Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na sektörden destek geldi.

GL Platform tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı için ziraat odaları destek verdi. Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, holstein inekler konusunda Türkiye'nin Hollanda'yı geçtiğini belirterek "Üretim açısından en öndeyiz. Burdur'un bu önderlikte payı büyük ve fuar, bunun dünyaya duyurulması açısından çok önemli" dedi.

Antalya, Fethiye, Muğla, Bodrum, Marmaris, Denizli, Isparta ve Konya arasında yer alan Teke Yöresi'nin tarım ve hayvancılıkta ilerlemesinin asıl nedeninin, üreticinin yeniliklere açık yapısından kaynaklandığını belirten Demir, fuar ile çiftçilerin yeni tarım uygulamalarını yakından görme fırsatı elde edeceğini söyledi. Fuarın ayrıca "tohum" konusunda da ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Demir, "Burdur olarak tohumda istenen düzeyde değiliz. Oda olarak silaj mısır üretimi konusunda tohumlar sergileyeceğiz. Çiftçimiz katma değeri yüksek yeni üretimli tohumları tanımıyor. Örneğin kinoayu tanımıyor" diye konuştu.

Burdur Tefenni Ziraat Odası Başkanı Ünal Atalay fuarın modern tarım yöntemleriyle çiftçiyi buluşturduğunu bunun da tarım maliyetlerinin azaltılmasında büyük rol oynadığını söyledi. Oda'ya bağlı çiftçileri fuara getireceklerini ve modern teknolojiyle tarım konusunda farklı ufuklar açabileceğini ifade eden Atalay "Burdur Bölgesi tarım ve hayvancılık üzerine yoğunlaşmış durumda. Fuarların katkısı bu konuda çok önemli. Yeni çıkan makine ve ekipmanların çiftçiyle buluşturularak tarım faaliyetlerine kazandırılmasını önemsiyoruz. Bu nedenle de Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı destekliyoruz" dedi.

İşbirliği önemli

Süt üretiminde Türkiye'de 10 il arasında yer aldıklarını vurgulayan Atalay fuara katılım konusunda araç sıkıntısı çekilen küçük ilçelerle ilgili destek gerektiğine dikkat çekti. Atalay, "Bizler ziraat odaları olarak katılım için elimizden geleni yapsak da bütçemiz bu konuda çok yeterli olmuyor. İlçe ve il tarım müdürlükleri bu konuda destek seferler düzenleyerek katılım sağlayabilirler. Ben ve ekibim, GL Platform ile işbirliği içinde çiftçimizi fuara getirmek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Yeni teknoloji için fuarlar şart

Burdur Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir de fuarların, çiftçilerin yeni teknolojileri takip etmesi konusunda önem taşıdığını belirterek "Çiftçilerimiz özellikle tohum ve tarım makinalarıyla yakından ilgileniyor. Yeni sulama sistemlerini görüyor ve bunları uygulayıp faydalanıyorlar" dedi. Özdemir ayrıca ziraat odalarının fuarlar konusunu daha fazla dikkate alması gerektiğini söyledi.

Dönüşümün anahtarı fuar

Gölhisar Ziraat Odası Başkanı Bülent Koparal da Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın, ürün tanıtımı ve çiftçinin yenilikleri görmesi ve bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi. Gölhisar'da hayvancılık sektöründe yer alan aile işletmelerinin büyük işletmelere dönüşümünün yaşandığını ifade eden Koparal, "Çiftçini yaptığı işlerde kalite arttı. Seracılık yaygınlaştı, katma değeri yüksek üretimler yapılmaya başlandı. Bölgenin tanıtılmasıyla nüfus artışı oldu. Seracılık yapmak için bölgeye yeni aileler geldi. Esnaf daha fazla para kazandı. İşçilerin para kazanmasına sebep oldu. Fuar da yeni teknolojileri bu üreticilerin ayağına getiriyor. Hayvancının girdilerinin daha ucuza mal edilmesine, firmaların birbiriyle rekabetine katkısı olan fuarın, büyüyerek devam etmesini istiyoruz" dedi.

Korkmaz: "Katma değerli ürünler için fuarda buluşalım"

Yeşilova Ziraat Odası Başkanı Tekin Korkmaz da fuara destek verdi. Korkmaz, "Yeni ekipmanları görmenin ve tanımanın yolu fuardan geçiyor. Ekipmanların özelliklerini öğrenip hangi alanlarda kullanılacağı konusunda bilgi alabildikleri çalışmalar yapıyoruz. Burdur'da kaliteli tohumlarla alım garantili Kinoa ekmek için fuarda firmalarla bir araya gelmek istiyoruz. Geliri yüksek bir tarım ürününün alım garantili firmaların bizlerle fuarda buluşmasını istiyoruz" dedi.

En güzel kaynak

Karamanlı Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, fuarın Burdur için "güzel bir kaynak" olduğuna dikkat çekti. Günümüzde en önemli şeyin "zaman" olduğunu söyleyen Güz, "Artık en önemli şey zaman. Yeni ekipmanlarla daha kaliteli ekim ve sürüm yapılıyor. Bugün çiftçinin belini büken mazot ve gübre fiyatları. Gübreden kaçamayacağımız için mazottan tasarruf etmenin yolunu arıyoruz. Yeni ekipmanlarımızla az yakıtla çok iş yapmayı hedefliyoruz. Fuarları takip ederek yeni tohum türleriyle tanışıyoruz. Böylece getirisi yüksek ürünler üretmek için gelişiyoruz. Bu yüzden üyelerimizi Fuara taşıyacağı" diye konuştu. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement