Tekerlekli Sandalyede Dans Tüm Engelleri Aşıyor - Son Dakika
Güncel

Tekerlekli Sandalyede Dans Tüm Engelleri Aşıyor

Tekerlekli Sandalyede Dans Tüm Engelleri Aşıyor

Sabancı Vakfı'nın toplumsal sorunlara çözüm üreten "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor.

05.01.2018 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wheelchair Dance Project dansın önündeki engelleri kaldırıyor

Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Dokuzuncu sezonun altıncı Fark Yaratan'ı bedensel engelli dansçılardan oluşan Wheelchair Dance Project oldu.

Wheelchair Dance Project, İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçısı ve koreografi eğitmeni Banu Dağcıoğlu Türkeli'nin bedensel engelli bireylere dans öğretme hedefi sonucunda ortaya çıktı. Dağcıoğlu, grubu 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle kurdu. 14 bedensel engelli dansçının yer aldığı proje ile hem izleyicilerde farkındalık yaratılması hem de engelli bireylerin sanatla buluşması hedefleniyor.

Bilinçli bir toplum anlayışına katkıda bulunmak amacıyla hareket eden Wheelchair Dance Project'e eğitmenler ve müzisyenler de dahil olmak üzere herkes gönüllü destek veriyor. Projenin uygulayıcıları, erişilebilirlik koşullarını sağlayan her etkinlikte sahneye çıkıyor.

BEDENSEL ENGELLİLER VE ÇOCUKLAR DANSLA KAYNAŞIYOR

Engelli bireylerin dans etme hayallerini gerçeğe dönüştüren Wheelchair Dance Project grubunda 12-18 yaş arasındaki konservatuar öğrencileri de yer alıyor. Bedensel engellilerle birlikte dans eden çocuklar, bu sayede tekerlekli sandalyenin bir engel olmadığını fark ediyor. Proje aynı zamanda izleyicilerin de önyargılarını yıkmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tekerlekli Sandalyede Dans Tüm Engelleri Aşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı
    11:37 Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı

    Manisa'nın Soma ilçesinde çalıştığı maden ocağında tambura sıkışarak hayatını kaybeden Halit Gürpınar, Gediz ilçesinde gözyaşları ile toprağa verildi. Cenaze namazına Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, Gürpınar'ın mesai arkadaşları ile köylüler ve ailesi katıldı.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı
    11:37 Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, belediyenin nikah salonunda nikahları kıyılan çifte sürpriz yaparak, nikahlarını kıydı. Başkan Palancıoğlu, çiftleri ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu
    11:36 ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu

    Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu. Haber Ödülü, 'Kızılay, deprem telaşında AHBAP'a çadır sattı' başlıklı haberiyle Cumhuriyet Gazetesi'nden Gazeteci Murat Ağırel'e verildi. ÇGD Genel Yönetim Kurulu, diğer ödül alan gazetecileri ve haberleri de açıkladı.

  • Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek
    11:36 Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek

    Kayseri Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, Sinop'ta yapılan grup maçlarını şampiyon olarak tamamlayarak Erzincan'da düzenlenen 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde ilk maçını oynayacak. Takım, B Grubu'nda Ordu, Iğdır ve Erzurum ekipleriyle mücadele edecek.

  • Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:36 Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

    Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Şevket Yıldız, Devlet Su İşleri'ne ait olan ve taşeron firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan su kanalına düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:35 Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 8'i tabanca olmak üzere toplamda 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, 8 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 58 adet fişek, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 16 adet kartuş, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ve suç unsurları hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.


Advertisement