Tekerlekli Sandalyesi Bulunan Minik Zeynep'in Yüzü Gülüyor - Son Dakika
Yerel

Tekerlekli Sandalyesi Bulunan Minik Zeynep'in Yüzü Gülüyor

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan Uysal çiftinin doğuştan felçli kızı 8 yaşındaki Zeynep'in hafta sonu piknik için gittikleri parkta kaybolan tekerlekli sandalyesi bulundu.

29.12.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan Uysal çiftinin doğuştan felçli kızı 8 yaşındaki Zeynep'in hafta sonu piknik için gittikleri parkta kaybolan tekerlekli sandalyesi bulundu.

Küçük Zeynep, dans edebilmesi için özel yaptırılan tekerlekli sandalyesine tekrar kavuşmanın sevincini yaşadı.

Hülya ve Özkan Uysal çiftinin iki çocuğundan biri olan, belden aşağısı felçli dünyaya gelen Zeynep'in özel yapım tekerlekli sandalyesi, ailenin dalgınlığıyla hafta sonu gittikleri parkta unutuldu. Uysal çifti, parka döndüklerinde yerinde bulamadıkları sandalyenin çalındığını düşünerek durumu polise bildirdi.

Küçük kızın tekerlekli sandalyesinin, parktan geçen Ramazan Kara tarafından fark edilerek Baruthane Mahallesi Muhtarlığına teslim edildiği ortaya çıktı.

Mahalle muhtarı Mustafa Öztürk'ün Atakum Yaşam Merkezi'ne getirdiği tekerlekli sandalyesine tekrar kavuşan küçük Zeynep, büyük mutluluk yaşadı.

Yaşam merkezinde özel yapım tekerlekli sandalyesini teslim alan minik Zeynep, müzik eşliğinde dans etti.

Zeynep Uysal, piknik yaptıkları gün tekerlekli sandalyesinin kaybolması nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını belirterek "Dün akşam bizi aradılar, 'tekerlekli sandalyemin bulunduğunu' söylediler. 'Yaşasın' dedim. Bu arabayı bulan kişi de engelliymiş. Tekerlekli sandalyemin bulunmasına çok sevindim çünkü dans etmeyi çok seviyorum. Sadece dans değil sandalyemle gezmeye de gidiyorum. Getirenlere çok teşekkür ederim. Tekerlekli sandalyeme kavuştuğum için çok mutlu oldum" dedi.

-"Tekerlekli sandalyenin ne demek olduğunu bilirim"

Ramazan Kara ise maç izlemek için gittiği parktan dönerken otomobillerin olduğu yerde küçük kızın tekerlekli sandalyesini gördüğünü ve aracı Baruthane Mahallesi Muhtarlığına teslim ettiğini anlattı.

Zeynep'in tekerlekli sandalyesinin kaybolduğuna ilişkin basında çıkan haberleri görmediğini belirten Kara, "Benim arabayı almamın tek sebebi, ben de sağ ayağımdan 7 ameliyat geçirdim. Yaşadığım trafik kazası nedeniyle yüzde 50 engelliyim. Tekerlekli sandalyenin ne demek olduğunu bildiğim için hemen alıp muhtarlığa verdim. Sandalyenin kayıp haberinin yapıldığından bilgim yoktu" ifadelerini kullandı.

-"Gecikme yaşandığı için özür diliyoruz"

Baruthane Mahallesi Muhtarı Öztürk ise bir yakınının cenazesi nedeniyle iş yerine uğrayamadığı için küçük kızın tekerlekli sandalyesinin muhtarlığa teslim edildiğinden yeni haberi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bugün geldiğimde olayların farklı geliştiğini, muhtarlıktaki görevli arkadaşımın sandalyeyi teslim aldığını öğrendim. Engelli aracını teslim etmekte biraz gecikme yaşandı. Bu tip olaylarda hakikaten bulan kişinin çok kısa sürede 155'i araması veya bulunduğu karakola bildirmesi çok önemli. Arkadaşımız o görevi yapmış ama bizim cenazemiz olduğu için bir gecikme yaşandı. Onun için herkesten özür diliyoruz."

Uysal ailesi de basında yer alan haberlerin ardından yardımda bulunmak isteyenlerden çok sayıda telefon aldıklarını ancak herhangi bir ihtiyaçları olmadığını ifade ederek hayırseverlere ildeki yardım kuruluşlarına destek çağrısı yaptı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekerlekli Sandalyesi Bulunan Minik Zeynep'in Yüzü Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement