Tekin: Herşey Reye Tahvil Edilmez - Son Dakika
Güncel

Tekin: Herşey Reye Tahvil Edilmez

Tekin: Herşey Reye Tahvil Edilmez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti'nin oylarını arttırdığını gösteren anketlerin önemli olmadığını belirterek, "Bir ülkede iç ve dış barış tehlikedeyse isterseniz yüzde 80 oy alın."

08.02.2012 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti'nin oylarını arttırdığını gösteren anketlerin önemli olmadığını belirterek, "Bir ülkede iç ve dış barış tehlikedeyse isterseniz yüzde 80 oy alın. Biz şimdi dünyanın parmakla gösterdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiyesi mi, Ortadoğu coğrafyasının bir parçası mı olacağız? Eğer Ortadoğu coğrafyasının bir parçası olacaksak isterseniz yüzde 80, yüzde 90 oy alın. Alanların durumunu gördük. Herşey reye tahvil edilmez" dedi.

CHP'li Tekin bugün, Atatürk'ün, Balıkesir'in İvrindi İlçesi'ne bağlı Gökçeyazı Beldesi'ne gelişinin 89'uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Tekin'e CHP Balıkesir milletvekilleri Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş ile CHP'li belediye başkanları, il ve ilçe örgütleri yöneticileri de eşlik etti. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından havanın yağışlı olması nedeniyle üzeri kapalı pazar yerinde devam eden törene Vali Vekili Ayhan Çiftarslan, İvrindi Kaymakamvekili Bünyamin Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan da katıldı. Gökçeyazı Belediye Başkanı CHP'li Yakup Yılmaz, Atatürk'ün 8 Şubat 1923 tarihinde ilk köy ziyaretini o dönemki adı 'Ergama' olan Gökçeyazı'ya yaptığını ve yıllar sonra da bunun gururunu yaşadıklarını vurguladı. Gürsel Tekin de törende yaptığı konuşmada, "Özellikle cumhuriyet değerlerinin, Atatürk'ün tartışıldığı bir dönemde bu tür törenlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Eğer Atatürk'ü seviyorsanız, Atatürk'e sahip çıkmak istiyorsanız cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk'ün bıraktığı devrimlere sahip çıkmalısınız" dedi.

"DİNİMİZDE HARAM VAR MI, YOLSUZLUK VAR MI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin tören ardından belediye binasında İl Başkanı Muzaffer Mavuk'la basın toplantısı düzenleyerek, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı. Son günlerdeki dindar gençlik tartışmalarına değinen Tekin şunları söyledi:

"Türkiye'de bir din sorununun olmadığını herkes biliyor. Sayın Recep Tayip Erdoğan yokken elhamdulillah dinimizi de imanımızı da öğrendik. Maalesef dinde son dönemde bir dejenerasyon var. Tartışılacaksa bu tartışılmalı. Dinimizde olmayan kuralları şu anda iktidar yetkilileri hayata geçiriyor. Dinimizde haram var mı, yolsuzluk var mı? Sayın Başbakana sormak isterim. Milyonlarca yetimin hakkını yiyen, Almanya'da, yurtdışında çalışan Türkler'in parasını alıp da kendilerine televizyon, gazete kuranların hesabını sormayacaksınız, ondan sonra dönüp din imandan bahsedeceksiniz. Türkiye'de temel sorun iç barıştır, dış barıştır, ekonomidir, işsizliktir, yolsuzluktur. İşçi, köylü, emeklilerin sorunları var. Konuşacaksak bunları konuşmalıyız ama lüzumsuz şeyleri konuşuyoruz."

19 MAYIS'TA, 29 EKİM'DE CHP OLACAK

Son dönemde milli bayramlarla ilgili uygulamaları da eleştiren Gürsel Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti'nin, Cumhuriyet kazanımları ile ilgili oldum olası bir rahatsızlığı var. Son dönemde yüzde 50'nin yarattığı şımarıklığın da vermiş olduğu güçle 'Cumhuriyet değerleri ile nasıl hesaplaşabiliriz?' uğraşı içinde. CHP'nin olduğu yerde cumhuriyetin değerleri ile hesaplaşmak çok zordur. AK Parti'nin hesaplayamadığı bu. Belki de son dönemlerde sayın başbakanın CHP'ye öfkesi biraz da buradan kaynaklanıyor. CHP kazanılmış cumhuriyet değerlerini sonuna dek savunacak ve sahip çıkacaktır. Göreceksiniz 19 Mayıs'ta Türkiye'nin her tarafında CHP alanlarda olacak, 29 Ekim'de alternatif kutlamaları CHP yapacak."

"AUSTER'İ BIRAK, ALTAN'A BAK"

Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li yazar Paul Auster'e gösterdiği tepkiyle ilgili olarak da, "Başbakanın demokratik kültürü bu. Bırakın Amerikalı bir yazarı. Türkiye'de Sayın Mehmet Altan 10 yıl boyunca AK Parti'yi yazdı, Başbakan'ı yazdı. Bir tek yazısından dolayı tehdit edildi, işine son verildi. Demokrasiye bakışları böyle" dedi.

Tekin, bir gazetecinin "Son anketlerde Ak Parti'nin oyunu arttırdığı görünüyor. Bu anketler sizce gerçeği yansıtıyor mu" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bir ülkede iç ve dış barış tehlikedeyse isterseniz yüzde 80 oy alın. Biz şimdi dünyanın parmakla gösterdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiyesi mi, Ortadoğu coğrafyasının bir parçası mı olacağız? Eğer Ortadoğu coğrafyasının bir parçası olacaksak isterseniz yüzde 80, yüzde 90 oy alın. Alanların durumunu gördük. Herşey reye tahvil edilmez."

Komşu ülkelerle gerginliklere dikkat çeken Gürsel, "İran doğalgazı kesti. Neden kestiğini bilmiyoruz. Suriye ile kardeş ülke olarak bakanlar kurulunu birlikte toplarken 8 ay sonra ne olduysa başbakan 'sabrım taştı' dedi. Gazetecilerden 'Hayırdır?' diye soran da olmuyor. Çünkü Başbakana soru sormanın bedeli de çok ağırdır, dayak yersiniz. Dayak yemekten de öte işinizden olursunuz" dedi.

Toplantı ardından kendine ikram edilen yörenin ünlü sarımsaklı bulgur pilavı ile höşmerim yiyen Tekin, Balıkesir'e gitti.

HD,CY(AÖ/İD) - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekin: Herşey Reye Tahvil Edilmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement