Tekirdağ'a 80 Yıl Hizmet Verecek Bina Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'a 80 Yıl Hizmet Verecek Bina Yapılıyor

Tekirdağ\'a 80 Yıl Hizmet Verecek Bina Yapılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatı devam eden yeni hizmet binası, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

14.07.2017 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı devam eden yeni hizmet binası, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Gündoğdu Mahallesinde şantiye alanında gerçekleştirilen basın toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Danışmanları, daire başkanları yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Başkan Albayrak, inşaatı devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının ve meydan altı otopark, meydan ile çevre düzenlemesi toplam alanının 89 bin 449 metrekare olduğunu, yaklaşık maliyetinin ise 196 milyon 179 bin 322 liraya mal olacağı belirtti. Albayrak, hizmet binasında Büyükşehir Belediyesi hizmet birimleri ve çalışma ofisleri, konferans salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, encümen salonu, kreş ve 943 araç kapasiteli otoparkın yer alacağını da dile getirdi.

"Sadece belediye binası değil yeni bir yaşam alanı olacak"

Yeni Büyükşehir Hizmet Binasının basın tanıtımında konuşan Başkan Kadir Albayrak, her ayın ilk haftasında hizmet binasının çalışmaları hakkında brifing aldığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesinde göreve geldiğimiz günden bu güne bin 200 gün geçti. Allah kısmet ederse 625 gün daha görevimizi sürdüreceğiz. Göreve, bugüne kadar olmayan birimlerle başladık. Başkanlıkların, şube müdürlüklerinin oluşması sırasında yoğun bir iş hacmi ortaya çıktı. Bulunduğumuz binanın hem işlevsellik hem de depreme dayanıklılığı esas alındığında yeni bir bina ihtiyacımız ortaya çıktı. Bilinmesi gerekir ki; bu bölgede sadece çıplak bir bina yapılmıyor. Geniş otoparklarıyla, alışveriş merkezleriyle, meydanlarıyla Hürriyet Mahallesinde Köseilyas'a doğru yeni bir yaşam alanı oluşuyor" dedi.

Göreve geldiği ilk günlerde daha önce Tekirdağ'da belediye başkanlığı yapmış başkanlarla verdiği yemekte bir araya geldiğini hatırlatan Başkan Albayrak, "O zamanki belediye binasın yıkma düşüncemi kendilerine anlattım. Onlar da bunun çok yerinde bir karar olduğunu, kendilerinin de daha önce bunu düşündüklerini belirttiler. Yıktığımız bina 1984 yılında yapılmıştı. Binanın yapısı gereği güçlendirme çalışmasının da fayda sağlamayacağı anlaşılınca yerine otopark yapılmak üzere yıkıldı. Binayı yıkarken de ne kadar önemli bir karar verdiğimizi bir kez daha anladık. Bizim de çalışmak için yeni bir binaya ihtiyacımız vardı. Bunun için de şuan faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Hayrabolu Yolu üzerindeki binayı aldık ve yerleştik. Birçok birimiz de şuan orada bulunmaktadır" diye konuştu.

"Tekirdağ'a 80 yıl hizmet verecek bina yapıyoruz"

Başkan Albayrak, 2018 yılı Kasım ayında yeni binalarına geçmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Tekirdağ'a en az 70-80 yıl hizmet verecek, depreme dayanıklı bina ve çevresine yerleşim alanı yapıyoruz. Yeni binamıza geçtiğimizde TESKİ'nin de bir bölümünü bu binaya taşıyacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ikinci ve üçüncü döneminde göreceksiniz ki Türkiye'nin yıldızı parlayan büyükşehirlerinden biri olacaktır. Bu anlamda da yeni bir binaya ihtiyacımız vardı. Yapımı devam eden belediye binamız hem uzun yıllar kullanımda kalabilecek hem de bünyesinde birçok salon ve alanı barındıracak. Bu binanın yapımında büyük mesafe aldık. Sözlerime son verirken kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın hizmetin siyaset olmaz. Görevde kalacağımız süre boyunca daha hızlı çalışacağız. Çalışma saatlerimizi sabah 05.00 akşam 22.00 saatleri arasında çalışmaya devam edeceğiz. Yeter ki halkımız mutlu olsun" ifadelerini kulandı.

Başkan Kadir Albayrak'ın konuşmasının ardından Yeni Büyükşehir Hizmet Binası çalışmalarının anlatıldığı animasyon filmi izlendi ve İnşaat Mühendisi Özkan Sancar tarafından konuyla ilgili sunum gerçekleştirildi. Özkan Sancar gerçekleştirdiği sunumda hizmet binası, meydan altı otopark, meydan ve çevre düzenlemesi ile ilgili sayısal verileri paylaştı.

Basın tanıtımı, protokol üyeleri ve basın mensuplarının inşaat alanını gezmesi ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'a 80 Yıl Hizmet Verecek Bina Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement