TEKİRDAĞ Bir ilçe, down sendromlu Sevcan'ın hayalini gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

TEKİRDAĞ Bir ilçe, down sendromlu Sevcan'ın hayalini gerçekleştirdi

Bir ilçe, down sendromlu Sevcan'ın hayalini gerçekleştirdiBAŞKAN MAKAM ARACINI VERDİ, KAYMAKAM TAKI TAKTITekirdağ'ın Saray ilçesinde down sendromlu Sevcan Tekin'in(29), gelinlik giyip düğün yapmak olan en büyük hayali ilçe halkının desteğiyle düğün yapılarak gerçekleştirildi.

15.06.2019 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir ilçe, down sendromlu Sevcan'ın hayalini gerçekleştirdi

BAŞKAN MAKAM ARACINI VERDİ, KAYMAKAM TAKI TAKTI

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde down sendromlu Sevcan Tekin'in(29), gelinlik giyip düğün yapmak olan en büyük hayali ilçe halkının desteğiyle düğün yapılarak gerçekleştirildi. Gelinlik giyip gelin olan Sevcan'ı belediye başkanı aracın tahsis etti, kaymakam düğüne katılıp, takı taktı.

Saray'ın Sefaalan Mahallesi'nde yaşayan Serhan ve Recep Tekin'in üç kızından down sendromlu olan en küçüğü Sevcan Tekin, yıllardır ailesine gelinlik giyip düğün yapmak istediğini dile getirdi. Tekin ailesi de kızlarını isteğini mahalle sakinlerine anlatıp, destek alınca birlikte genç kızın isteğini yerine getirmek için çalışma başlattı. Saray esnafının da yardımlarıyla genç kız için sembolik düğün tarihi belirlenip, kına yakılması için bindallı ile gelinlik alındı. Düğün hazırlıkları tamamlandıktan sonra davetiyeler de ilçede dağıtıldı.

BAŞKAN MAKAM ARACINI VERDİ

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, makam aracını gelin arabası olarak süsletip genç kıza tahsis etti. Hazırlıkların tamamlanmasıyla Sevcan Tekin için mahalle meydanında gerçeğini aratmayan düğün yapıldı. Temsili damat ise Sevcan'ın büyük ablasının oğlu Serdar Zümbül oldu. Düğüne Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Kaya, mahalle muhtarı Mehmet Özmen ile tüm mahalleli katılarak genç kızın bu mutluluğuna ortak oldu.Düğün genç çiftin sahneye çıkmasıyla başladı. Önce dans eden genç çift için düğün pastası ailesi ilesi iler birlikte kesildi. Pastadan sonra ise takı merasimi yapıldı. Mahallede bulunan herkes Sevcan'a para ve altın taktı. Kaymakam Adnan Tezcan ve diğer protokol üyeleri de genç kıza takı astı. Takı töreni bittikten sonra oyun oynamaya geçildi. Sahnede oynamaya çıkan Sevda'ya düğüne gelen herkes katıldı. Kına için bindallısını giyerek tekrar sahneye gelen Sevda'ya kınası yakıldı. Düğün geç saatlere kadar sürdü. Katılanlar da Sevda'da unutulmaz bir gece yaşadı.

'ÇOK MUTLUYUM'

Düğünü yapılacağı için çok mutlu olduğunu belirten Sevcan Tekin, 'Mutluyum zaten. Çok iyiyim, mutluyum şuan. Kardeşim burada damat. Onunla dansa çıkacağım. Bana düğün yapıyorlar' dedi. Temsili damat olan Serdar Zümbül ise, 'Teyzemin mutluluğu her şeye değer. Onun en büyük hayalini gerçekleştirdik. Onu çok seviyoruz. Çok mutlu olduğu zaten gözlerinden okunuyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü bir hayalin gerçekleşmesine büyük destek verdiler' dedi.

'EN BÜYÜK HAYALİYDİ'

Sevcan Tekin özel rehabilitasyonda eğitim aldığı öğretmeni Duygu Acıer, bu gecenin yapılmasıyla genç kızın en büyük hayalinin gerçekleştiğini ifade etti. Acıer, 'Yaklaşık 7 yıldır Sevcan ile birlikteyiz. Bu günü çok hayal ediyordu, çok istiyordu. Özellikle kına anını çok merak ederek bu günü bekliyordu. Buna vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hayatı boyunca güzel bir anı olarak kalacak' dedi.

Sevcan'ın ablası Sebile Engin, kardeşinin hayalinin gerçekleşmesinde emeğe geçen herkese teşekkür etti. Engin, 'Kardeşimin hayalleri gerçekleşti. Tek isteği gelinlik giymekti. Arzusu idi, isteğiydi. Belediye başkanımız organizasyon kurdu. Bizde çok mutluyuz. Bu gece eğleneceğiz herkese çok teşekkür ederiz' dedi. Baba Recep Tekin ise, 'Kızımızın bu hayalini gerçekleştirmek bu düğün merasimini yapıyoruz. Yardım eden ve ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederiz' dedi. Mahalle muhtarı Mehmet Özmen düğünde yaptığı konuşmada, Sevcan kızımızın bu özel düğünün de hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. Kızımız özel bir kızımız. Böyle bir hayali vardı. Destek veren herkese sonsuz teşekkürler ediyorum? dedi.

TEKİRDAĞ Bir ilçe, down sendromlu Sevcan\'ın hayalini gerçekleştirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TEKİRDAĞ Bir ilçe, down sendromlu Sevcan'ın hayalini gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi
    13:00 Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi

    Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve farkındalık oluşturma amacıyla 32 anne ve anne adayına eğitim verdi.

  • İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    12:59 İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir, Aydın ve Manisa'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 15 bin litre etil alkol, 11 kişi yakalandı. Operasyonda çok sayıda etil alkol damıtma kazanı, doldurma makinası ve diğer malzemeler de ele geçirildi. İki şüpheli tutuklandı, diğerlerinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti
    12:59 Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazanın fark edilmesi üzerine olay yerine giden vatandaşlar ve sağlık ekipleri müdahale etti ancak sürücü tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi
    12:58 Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayseri'de alkollü mekan olmamasını eleştirmesi Kayserili vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü
    12:58 Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Dikmece Mahallesi'nde bir bireysel konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda konteyner kullanılamaz hale geldi.

  • İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor
    12:57 İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor

    İklim değişikliğine bağlı mevsim değişiklikleri ile tarlalar ve bahçelerde bilinçsiz tarım ilacı kullanımı bal üretiminde kayba yol açıyor. Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Şükrü Gedik, Adana'da arıcılığın önemini vurgulayarak, iklim değişikliği ve tarım ilaçlarının bal üretimini azalttığını belirtti. Arıcılar, kuraklık ve tarım ilaçları nedeniyle bal üretiminde sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu
    12:57 Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı ve Denizli'ye hizmetkar olmanın mutluluğunu dile getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı
    12:56 Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı

    Afyonkarahisar'da yapılan denetimde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 43,50 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan aramalarda hassas terazi, sentetik ecza maddesi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen para da ele geçirildi.

  • Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı
    12:55 Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ekilmedik alan kalmaması için harekete geçen Kaymakam Yüksel Ünal, 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Kaymakam Ünal, böğürtlen yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla bu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Muhtarlar da bu girişimden memnuniyetlerini dile getirdi.

  • Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu
    12:54 Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu

    Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan girişimlerle han, hamam ve konaklarıyla ünlü Safranbolu, 33 Avrupa ülkesini kapsayan Cittaslow ağına dahil oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu turizminin gelişimine önemli bir katkı sunacağını belirtti.


Advertisement