Tekirdağ'da 6.3 deprem senaryosuyla tatbikat - Son Dakika
Yaşam

Tekirdağ'da 6.3 deprem senaryosuyla tatbikat

Tekirdağ\'da 6.3 deprem senaryosuyla tatbikat

Tekirdağ'da 6.3 şiddetinde bir deprem olduğu senaryosuyla masabaşı tatbikatı düzenlendi.

20.11.2020 10:57  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da 6.3 şiddetinde bir deprem olduğu senaryosuyla masabaşı tatbikatı düzenlendi.

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlıkları yapılan Tekirdağ Afet Müdahale Planı TAMP-Tekirdağ İl Düzeyi Masabaşı Tatbikatı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Vali Yardımcısı Murat Eren, Kurmay başkanı Piyade Alb. Cavit Tütüncü, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, AFAD Müdürü Recep Erol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri (İAADKK) ve Yerel Düzey Çalışma Grubu Yöneticileri'nin katılımıyla Tekirdağ Valiliği GAMER'de (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) video konferans yöntemiyle icra edildi.

Oluşturulan senaryoya göre; Marmaraereğlisi ilçesinde saat 10.00'da 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi, depreme bağlı olarak ikincil afetler meydana geldi ve çalışma gruplarınca olaylara müdahale edildi.

Vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan masabaşı tatbikatında Çalışma Grubu Yöneticileri ile koordinasyon sağlanarak hazırlanan senaryo icra edildi.

Tatbikat sonrasında konuşan Vali Yıldırım, "Bir taraftan tatbikat yaparken, diğer taraftan da afetler her an olacakmış gibi hazırlıklı olmak gerekiyor. Özellikle afet denince akla ilk gelen Türkiye'nin gerçeği depremlerdir. Dünyada en çok doğal afetlerin meydana geldiği yer Japonya. Bütün dünyada olan afetlerin yüzde 10'u tek başına Japonya'da. Ama buna rağmen Japonlar bunlarla birlikte yaşamayı öğrendiler ve hiçbir şekilde kendileri bundan çokta fazla korkmuyorlar. Ama buna rağmen depremde hasarları, can kayıpları çok da olmuyor. Bizim de böyle yaşamaya alışmamız lazım. İzmir depremi gibi bir şey olunca birden bire hatırlıyoruz, düşüncelerimiz tavan yapıyor. Şunu yapalım, bunu yapalım, ondan sonra, zaman geçince birden bire unutuyoruz. Bunları unutmamak gerekiyor. Refleks haline getirmek gerekiyor. Ne kadar antrenmanlı olursak o kadar daha az kayıpla buralardan çıkmamız mümkündür. Tabi ki binalarımız güçlü, mühendisliğe uygun değilse, binanın içinde tedbir alsan bile zaten bir işe yaramıyor onu biliyoruz, ama en azından böyle bir durumda dışarıda kalabilen, dışarı çıkabilen ve sağ kalabilen, kendinden başkasına yardım edebilecek durumda olabilen insanların diğerlerine nasıl yardım edebileceklerini öğrenmesi ve bunları hayat standardı haline getirmesi, belli standardı oluşturması gerekiyor. Bizlerde bu tatbikatları zaman zaman o yüzden yapıyoruz. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik, ben katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Hazırlanan afet senaryosunun icra edilmesinin ardından tatbikat sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tekirdağ'da 6.3 deprem senaryosuyla tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement