TEKİRDAĞ'DA BALIKÇILARDA KARİDES BEREKETİ - Son Dakika
Güncel

TEKİRDAĞ'DA BALIKÇILARDA KARİDES BEREKETİ

TEKİRDAĞ'da av yasağının kalktığı karides için 'vira bismillah' diyerek Marmara Denizi'ne açılan balıkçılar kilolarca karides avladı.

01.02.2023 16:17  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ'da av yasağının kalktığı karides için 'vira bismillah' diyerek Marmara Denizi'ne açılan balıkçılar kilolarca karides avladı. Sezonun bereketli başladığını söyleyen, Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, Bugün bereketli bir gün oldu. Bundan sonraki süreçte 3 ay karides avcılığına devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza taze ve uygun balık yedirmeye devam edeceğiz dedi.

Türkiye genelinde, karides, dil ve pisi balığı için Ocak ayında av yasağı getirildi. Av yasağının dün gece 00.00 itibariyle kalkmasıyla birlikte, Tekirdağ'daki küçük tekne balıkçıları da, Marmara Denizi'ne açıldı. Balıkçılar günün ilk ışıklarıyla limana dönmeye başladı. Dönen teknelerde balıkçıların ağlarına takılan kilolarca karides kasalarla limana indiridldi. Yasağın kalktığı ilk günde balıkçılar ağlarına takılan karidesin bolluğundan dolayı memnun olduklarını söylediler.

'BEREKETLİ BİR GÜN OLDU'

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, balıkçıların bereketle döndüklerini söyledi. Pehlivanoğlu, Yaklaşık bir ay süren yasağın ardından balıkçılar karides avcılığına başladı. Bugün bereketli bir gün oldu. Bundan sonraki süreçte 3 ay karides avcılığına devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza taze ve uygun balık yedirmeye devam edeceğiz dedi.

TEKİRDAĞ\'DA BALIKÇILARDA KARİDES BEREKETİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TEKİRDAĞ'DA BALIKÇILARDA KARİDES BEREKETİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement