Tekirdağ'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi. - Son Dakika
Genel

Tekirdağ'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi.

Tekirdağ'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi.

01.09.2020 00:24  Güncelleme: 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi.

Geçen yıl koronadan dolayı kontağı erken kapatan balıkçılar bu yıldan umutlu

Kaptan İdris Şeremet: "Bu yıl palamut çok"

"Zenginden tut fakire varana kadar herkes yiyecek"

TEKİRDAĞ - Geçtiğimiz sezon korona virüs nedeniyle kontağı erken kapatan Tekirdağlı balıkçılar bu yıl sezon açılışıyla 'Vira bismillah' dedi.

Geçtiğimiz sezon korona virüs nedeniyle kontağı erken kapatan Tekirdağlı balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi. Sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, uzun zamandır bu anı beklediklerini ifade ederek bu yıl palamut bolluğunun olacağını ifade etti.

6 ay limana bağladık

Gemi Kaptanı İdris Şeremet yaptığı açıklamada, "Vira Bismillah diyeceğiz ama geçen yıl sezona başlarken maalesef bütün dünyanın başına gelen bir hastalık vardı. O zaman erken kontağı kapatmıştık. Sezonu önceden kapatmıştık aşağı yukarı 6 ay limana bağladık. Daha sonra yeni sezona tekrar hazırlık yapmaya başladık. Kontağı erken kapatmamız ve yasaklarında araya girmesiyle 6 ay bizim için çok uzun bir süre oldu. Tadilatlarımızı ve tüm hazırlıklarımız yaptık. Herkes 'Vira Bismillah' demek için her sene böyle bir heyecanla başlıyor. Ne kadar insanların yüzü maskeli ve üzgün bir dönemde olsak da yine aynı heyecanla aynı şefkatle 'Vira Bismillah' diyeceğiz. Bizi uğurlamak için ailelerimizde geldi. Arkamızdan dualar edecek" dedi.

"Çok büyük palamut olacak"

Şeremet açıklamasının devamında, "Eski kaptanlarımız ve reislerimizden öğrenmiştik bizde, yıldızların şeklinden tut esen havaya, soğuk sudan sıcak suya olan kadar bir tecrübe kazandık denizde. Bu sene iddialı konuşuyorum, büyük konuşuyorum. Çok büyük palamut olacak Allah'ın izniyle. Yani şimdiye kadar bazı balıkları hep zengin yerdi. Bu sene Allah'ın izniyle zenginden tut fakire varana kadar herkes yiyecek. Koronadan dolayı daha çok güvenilen şeylerden biride balık en baştan geliyor. Denizde şuanda en sağlıklı balık var bu dönemde. İnşallah bu hastalığa da şifa olur. Hamsi var. Hamsi bereketli, istavrit balığı bereketli. Denizin kuru fasulyesi hep beklediğimiz hamsi ve istavrit. Nilüfer, çinekop bunlar göç balığı gelip geçer. Allah'ın izniyle hem göç balığından faydalanacağız hem de göç balığından faydalanacağız" diye konuştu.

Tekirdağ\'da balıkçılar \'Vira Bismillah\' dedi.
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Tekirdağ'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement