Tekirdağ'da Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Basın Açıklaması

Ergene ilçesinde, DİSK'e bağlı Güvenlik-Sen üyesi bir grup, işten atılan arkadaşları için fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

04.07.2017 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergene ilçesinde, DİSK'e bağlı Güvenlik-Sen üyesi bir grup, işten atılan arkadaşları için fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Ulaş Mahallesi'ndeki fabrikalar mevkisinde faaliyet gösteren ve otomobil yedek parçası üretimi yapan 360 çalışanı bulunan bir fabrika önünde toplanan Güvenlik-Sen'li bir grup, geçtiğimiz günlerde sendikaya üye olduğu için işten çıkartıldığı iddia edilen iki güvenlik görevlisi için basın açıklaması düzenledi.

Grup adına açıklamayı yapan sendika üyesi Uluç Gavazoğlu, fabrikada taşeron işçi olarak çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Biz güvencesiz güvenlikçiyiz. İşe girdiğimiz günden beri, işsiz kalma tehdidini ensemizde hissediyoruz. En ufak bir hatada kapının önüne koyuluyor, sendikal haklarımız gasp ediliyor. Her ay 40 saat fazla mesai yapıyoruz ancak SGK primlerimiz asgari ücret üzerinden yatırılıyor. Maaşları asgari ücret olarak düzenlenen, fazla çalışmaları bordroya yansıtılmayan güvenlik işçileriyiz."

Grup, okunan basın açıklamasının ardından, kısa bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement