Tekirdağ'da Feribot Faciası - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Feribot Faciası

Tekirdağ\'da Feribot Faciası

Tekirdağ'da, feribottan indikten sonra denize düşen otomobilde 4 kişi can verdi.

28.05.2012 16:43  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da, feribottan indikten sonra denize düşen otomobilde hayatını kaybeden 4 kişiden ikisinin Ödemiş'te ikamet ettiği belirtildi. Eriş çiftinin ölüm haberi ilçedeki eğitim camiasında üzüntüye neden oldu. Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi'nden emekli Vecdet Eriş ile eşi ev kadını Aysel Eriş'in kazada hayatını kaybettiğini duyan Ödemişliler, Eriş ve eşinin çevresinde sayılıp sevilen insanlar olduklarını belirtti.

Bir dönem Ödemiş ADD Şubesi yönetiminde birlikte çalıştıklarını belirten ADD eski şube başkanı emekli öğretmen Kamil Sever, kazayı duyduklarında şok olduklarını belirterek, "Aslen Ödemişli değillerdi ama emekli olduktan sonra Ödemiş'te ikamet etmeye devam ediyorlardı. Ölüm haberi bizi çok üzdü" şeklinde konuştu.

Eriş ailesinin kızları Selvi'nin İzmir'deki nişanını yaptıktan sonra damadın görev yaptığı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine gittikleri belirtildi. Vecdet ve Aybel Eriş çiftinin ikisi erkek biri kız üç çocukları olduğu ve yakınlarının cenazeyi almak için Tekirdağ'a gittikleri öğrenildi. Batman nüfusuna kayıtlı Eriş çiftinin cenazesinin yarın Ödemiş'te toprağa verilmesi bekleniyor.

Bazı aile yakınları,

"Selvi ile Mustafa severek bir yuva için hazırlıkların ilkinde, geçtiğimiz hafta nikah kıymışlardı. Önümüzdeki 23 haziran tarihinde

sazlı sözlü düğün hazırlıkları suya düştü. Acımız gerçekten çok büyük" dediler.

KAZA

Edinilen bilgiye göre, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde uzman çavuş olan Mustafa Eriş, öğretmen babası Vecdet Eriş (53) ve ev kadını annesi Aysel Eriş (49) ile birlikte İzmir'e nişan yapmaya gitti. Mustafa Eriş, nişan bittikten sonra nişanlısı Selvi, nişanlısının babası Ahmet Gülhan (51) ve annesi Zeynep Gülhan (51) ve ailesiyle birlikte görev yaptığı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine doğru yola çıktı. Gençlerin aileleri Vecdet Eriş'in kullandığı 41 E 7190 plakalı otomobilde, gelin ve damat adayı ise çeyizlerin bulunduğu kamyonette seyahat etti.

Akşam saatlerinde Balıkesir'in Bandırma Limanı'na ulaşan aile, buradan "Yener C" isimli feribotla Tekirdağ'a doğru yola çıktı. Sabah saat 04.00 sıralarında limana ulaşan feribotun kapaklarını açmasının ardından aracıyla limana çıkmak isteyen Vecdet Eriş, uyarı levhasının bulunmadığı 10 metre uzunluğundaki limanda aracıyla denize düştü. Anne ve babalarının denize düştüğünü gören gelin ve damat adayı çığlık atmaya başladı. Olayın feribot kaptanı tarafından polise bildirilmesi üzerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi bölgeye sevk edildi. Olay yerine gelen Tekirdağ Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları, zaman geçirmeden elbiselerini giyerek dalış yaptı.

Araç içerisinden yaklaşık 15 dakikalık bir çalışma sonucunda çıkarılan Ahmet ve Zeynep Gülhan çifti, yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede müdahale edilen çiftin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Araç içerisinden çıkarılan Aysel ve Vecdet Eriş çifti de, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde cesetleri gören ve sinir krizleri geçiren ölenlerin yakınları polisler tarafından hastaneye götürüldü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Feribot Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement