Tekirdağ'da 'Yılbaşı İçin Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin' Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da 'Yılbaşı İçin Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin' Seferberliği

Tekirdağ'da 'Yılbaşı için Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin' seferberliği Tekirdağ'da 3 bin adet fidan dağıtıldıTEKİRDAĞ - Orman ve Su İşleri Bakanlığının 'Yılbaşı için Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin' seferberliği kapsamında, '2018 yılına Fidan Dikerek Girelim' sloganı ile Tekirdağ'da 3 bin adet...

29.12.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da 'Yılbaşı için Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin' seferberliği

Tekirdağ'da 3 bin adet fidan dağıtıldı

TEKİRDAĞ - Orman ve Su İşleri Bakanlığının 'Yılbaşı için Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin' seferberliği kapsamında, '2018 yılına Fidan Dikerek Girelim' sloganı ile Tekirdağ'da 3 bin adet fidan vatandaşa dağıtıldı.

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi Tuğlalı Park'ta vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı. '2018 yılına Fidan Dikerek Girelim' sloganı kapsamında 500 adet fıstıkçamı, 500 adet mazı, 2000 adet servi olmak üzere toplam 3 bin adet fidan dağıtımı yapıldı. Etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Ali Şen, yılbaşının yaklaşması ile birlikte ormanlardan çam ağaçlarının kesildiğini vurgulayarak, "Ormanlardan çam kesilmesinin önlenmesi amacı ile bakanlığımız 'Çam Kesme Fidan Dik' kampanyası başlattı. Bu bağlamda biz de Tekirdağ halkına çam dikmeleri için 3 bin adet fidan dağıtıyoruz. Gerek mezarlıklarda meftaların başına dikecekler, gerek bahçelerine dikmek sureti ile bu fidanları dikmiş olacaklar" dedi.

"Mutlu olduk"

Etkinlikte fidan alan Adem Altın isimli vatandaş, yılbaşı öncesi böyle bir kampanyanın başlamasının çok iyi olduğunu belirterek, "Dağıtım hakkında çok mutlu olduk. Orman dairesinin bu dağıtımı yapması çok makbule geçti, hele hele dinimize uymayan bu yıl başındaki çam ve diğer şeylere karşı alternatif olarak dağıtmasına daha mutlu olduk. Çünkü güzel bir uygulama, hem doğamıza faydası var hem insanımıza hem yanlış inançları da engelleyecek. Bu nedenle kendilerine müteşekkiriz Orman Bakanımıza da teşekkür ediyoruz buradan" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ\'da \'Yılbaşı İçin Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin\' Seferberliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da 'Yılbaşı İçin Çam Kesilmesin Fidan Dikilsin' Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement