Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.03.2018 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Yel, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanı için canlarını feda eden şehitlerin Şehitler Günü'nü idrak etmenin millet olarak büyük bir onur, gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nin vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna göğsünü siper eden ve bir gül bahçesine girercesine şehadet şerbeti içen şehitler ile onların silah arkadaşları gazilerin kahramanlık destanı olduğunu aktaran Yel, şunları kaydetti:

"Tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' sözünü duyuran binlerce Mehmetçiğimize şükran ve minnet duyuyoruz. Çanakkale Savaşı genç yaşlı demeden halkın bütün kesimlerini bir araya getirmiş, omuz omuza mücadeleye sevk etmiştir. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, milletimizin küllerinin içinden çıkarak kıvılcımları yangınlara dönüştürdüğü bir gündür. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz."

-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Albayrak, mesajında, tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan, Türk milletinin bir bütün olarak yedi düvele karşı şanlı bir zafer kazandığı, en modern silahlarla donatılmış düşman ordularına karşı vatan sevgisiyle galip geldiği Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çanakkale'nin, Türk halkının, millet olma bilincine eriştiği, kınalı kuzuların geri dönmeyi düşünmeden canlarını vatan uğrunda feda ettikleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün bir kahraman olarak tarih sahnesine çıktığı ve tarihin akışının değiştiği yer olduğunu vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen milletimiz, I. Dünya Savaşı'nda yurdumuzu elimizden almak isteyen düşmanlara karşı birleşmiş, vatanseverlik ve fedakarlık duygularıyla kahramanca mücadele ederek Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Vatanımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahramanlıklarıyla tarih yazan gazilerimizi ve ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale Savaşı'nın 103. yıl dönümünde rahmet, saygı ve şükranla anıyorum."

NKÜ'de Türk Tasavvuf Musikisi konseri

Kültürel etkinlikler kapsamında Namık Kemal Üniversitesi'nde Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Türk Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen konseri, Rektör yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademik ve idari personel, öğrenciler ve sanatseverler izledi.

Konserde sazendeleri, üniversitenin Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve davet edilen misafir sanatçılar, hanendeleri ise üniversitenin İlahiyat Fakültesi lisans öğrencileri oluşturdu.

Konserde, başta Buhurizade Mustafa Itri Efendi, Neyzen Yusuf Paşa, Sultan 3. Murat ve Hüseyin Sebilci olmak üzere pek çok beğenilen tasavvuf sanatçısının eserlerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel: CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir
    18:31 Özgür Özel: CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris mitinginde yaptığı konuşmada, CHP dışında atılan her oyun AKP'ye atılmış demek olduğunu belirtti. Özel, Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü'ye destek çağrısı yaparak, AKP'nin kontrolüne geçme riskine dikkat çekti.

  • İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı
    18:28 İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı

    İran'da 20 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki nevruz tatili, Van'ın beklentilerini karşılamadı. Her yıl nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, bu yıl beklentileri karşılamadı. Oteller boş kaldı ve esnaf hayal kırıklığına uğradı. İranlı misafirlerin Van ekonomisi için önemli olduğu belirtildi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: 'Gerçek Belediyecilik' için hizmete devam edeceğiz
    18:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: 'Gerçek Belediyecilik' için hizmete devam edeceğiz

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hep birlikte 'Gerçek Belediyecilik' diyecek, büyük bir özveriyle bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.

  • Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı
    18:18 Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından özel bankalar da emeklilere verilecek promosyon ödemelerine dahil oldu. Kamu bankalarının belirlediği 8-12 bin lira arasındaki promosyon miktarlarına özel bankaların da uyacağı belirtiliyor.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.


Advertisement