Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, "1. İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri" düzenlendi.

05.04.2018 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, "1. İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri" düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, düzenlenen programda, alanında uzman kişi ve akademisyenlerle vatandaşlar bir araya geldi.

Programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Fatih Ünsal, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, programda yaptığı konuşmada kurum olarak iş sağlığı ve güvenliğinin tüm gereklerini yerine getirdiklerini belirtti.

Programın ilk oturumunda Hukuk alanında sunumlar yapıldı.

Hukuk alanındaki ilk sunumu Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özdemir yaptı.

Prof. Dr. Özdemir, sunumunda "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Hukuki ve Cezai Sorumluluk" konusunu kapsamlı bir şekilde anlattı.

İş Teftiş İstanbul Grup Başkan Yardımcısı, İş Müfettişi-Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Nuri Görücü de "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Devlet Denetimi ve Belediyelerde Uygulanması" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentte tarımsal sulamanın yaygınlaştırılması amacıyla Toplu Damla-Yağmurlama Sulama sistemini hayata geçirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sistem Malkara Çınaraltı Mahallesi'nde 2 milyon 300 bin liralık yatırım ile hayata geçirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Çınaraltı Mahallesi'ne yapılan Toplu Damla-Yağmurlama sisteminin enerji ihtiyacına cevap verecek ölçekte 100 KWp gücünde Fotovoltaik Güneş Enerji Sisteminin kurulmasına başlandı.

Proje ile çiftçilerin dekar başına sulama maliyetleri aşağı çekilerek, karlılık arttırılacak.

Projenin uygulanacağı alanda 5 adet araştırma çukuru açıldı ve alınan numunelerin deneyleri yaptırılarak zemin etüd raporu hazırlandı.

Rapor doğrultusunda, güneş enerjisi panelleri alüminyum ve çelik taşıyıcı sistemin zemin ile bağlantısını sağlamak amacıyla 1,5 metre derinliğinde çakma kazık kullanıldı. Güneş Enerji Sistemi'nin mayıs ayı içerisinde bitirilerek kullanıma açılması hedefleniyor.

İş dünyasına "Nefes Kredisi"

Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası tarafından "Nefes Kredisi" kapsamında geçen yıl iş dünyasına 35 milyon lirayı aşan kredi desteği sağlandı.

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, TSO Yönetim Kurulu ve banka yöneticilerinin katılımıyla Tekirdağ TSO'da "Nefes Kredisi" kapsamında basın açıklaması toplantısı gerçekleştirdi.

Günay, Nefes Kredisi'ndeki esas amacın, durağan dönemlerde ekonomiye katkı sağlamak olduğunu ve katalizör görevi yapacak bu kredilerle ekonominin canlandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Geçen yıl "Nefes Kredisi" kapsamında Tekirdağ iş dünyasına 35 milyon lirayı aşan katkıda bulunulduğunu ifade eden Günay şunları kaydetti:

"Nefes kredisi aslında odalarımızın üzerinde bulunan paraların bankalara yatırılması suretiyle bankalardan daha fazla kredi imkanı sağlanmasıdır. Odamızda ilk etapta 47.5 milyon liranın üzerinde kredi kullandıracağız. Önümüzdeki süreçte bu miktar ihtiyaç olması halinde arttırılacaktır. İnanıyoruz ki bu kredi üyelerimize rahat bir nefes aldıracaktır. Bankalar da kar etmeyecek şekilde krediye girdiler. Türkiye'de üyelerine en fazla finansman desteği sağlayan kurumlardan biri olarak firmalarımızın büyüme yolculuğuna Nefes Kredisi ile katkı sunmaya devam ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement