Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Marmaraereğlisi'nde Anneler Günü, Lal Sönmez ve Hamza Solak konserleriyle coşkuyla kutlandı.

14.05.2018 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaraereğlisi'nde Anneler Günü, Lal Sönmez ve Hamza Solak konserleriyle coşkuyla kutlandı.

Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonu'nda Lal Sönmez sahne alırken, Yeniçiftlik Mahallesi Belediye Düğün Salonu'nda Hamza Solak konseri düzenlendi.

Konserler sonrası çekilişle çeşitli hediyeler verilirken en genç ve en yaşlı annelere plaket ve hediyeleri, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından takdim edildi.

Programlarda konuşan Uyan, "Bizleri daima koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen ve varlığıyla hayatımıza anlam kazandıran annelerimizin haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz." dedi.

Hayatın her aşamasında annelerin desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Uyan, şöyle konuştu:

"Annelerimizin bizlere aşıladığı değerleri çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. Annelerimize olan vefa borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Ancak onlara hayırlı evlatlar olmak, vatana ve millete faydalı bireyler haline gelerek başarılara imza atmak bizlere düşen en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutlayarak sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum."

Çorlu'da 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Cumartesi günü saat 09.30'da Atatürk Meydanı'nda çelenk sunum töreni ile başlayacak programın, saat 10.00'da Atatürk Meydanı'ndan başlayıp Cumhuriyet Parkı'nda son bulacak "Gençlik Yürüyüşü" ile devam edeceğini söyledi.

Sarıkurt, saat 11.00'de Atatürk ve Türk bayrağı koreografisi ile Gençlik Korosu'nun Havuzlar Parkı'nda sahne alacağını kaydederek, "Program çok güzel hazırlandı. Saat 15.00'da Çorlu'nun sevilen sanatçılarından Özgür Kanat, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusuna yakışır bir konser verecek. Aynı saatte Trend Arena AVM'de de askeri bando konseri gerçekleştirilecek. Saat 21.00'da ise yine Cumhuriyet Parkı'nda 'Eski Zaman Hikayesi' adlı tiyatro sahnelenecek." dedi.

-14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

Hayrabolu'da, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Hayrabolu Ziraat Odası tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ziraat Odası toplantı salonunda devam eden etkinlikte konuşan Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, Hayrabolu Ziraat Odası olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

Hayrabolu'da tarım ve hayvancılığın önemli bir yeri olduğunu belirten Can, "Çiftçiler olarak onurluyuz, gururluyuz. Bu ülkede eti, sütü, yağı ve ekmeği de biz üretiyoruz. Tarım sektöründe görev aldığımız için mutluyuz." diye konuştu.

Törene, Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, AK Parti Hayrabolu İlçe Başkanı Egemen Türkay Güven, Trakya Birlik Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Akgün, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Önder Çiftçi Derneği Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, Hayrabolu OSB Müdürü Ethem Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Hacet, mahalle muhtarları, tarım kuruluşlarının yöneticileri ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement