Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaracık Mahallesi'nde yapılan parke taş döşeme ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

21.09.2018 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaracık Mahallesi'nde yapılan parke taş döşeme ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İlçe genelinde yapımı devam eden yol bakım onarım, parke taş döşeme ve asfaltlama çalışmalarını inceleyen Yüksel, ekiplerden detaylı bilgi aldı.

Yüksel, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Marmaracık Mahallesi'nde belirlenen program dahilinde bir takım çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Daha sonra mahalle kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Yüksel, sohbet ederek onların şikayet ve önerilerini dinledi.

İskanla ilgili önemli açıklama

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, mülk edinmeyi düşünen vatandaşlarla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Çolpan, açıklamasında vatandaşların yapıların iskan durumuyla ilgili bilgi edinme haklarının olduğunu hatırlatarak, mağduriyet yaşanmaması için izlenecek yolları aktardı.

Açıklamasında, ülkenin ekonomik şartlarının ve inşaat piyasasının da bu dar boğazdan etkilenmesi neticesinde ilçe nezdinde inşaat sektörünün sıkıntıda olduğunu söyleyen Çolpan, şunları kaydetti:

"Bu nedenle halkımızın daire veya dükkan edineceği zaman mutlak surette belediyemize müracaat etmesinde ve alacağı mülkiyetle ilgili objektif bilgiler doğrultusunda hareket etmesinde fayda vardır. Öncelikle iskan durumunu belediyemizin ilgili birimlerinden öğrenmeleri zorunludur. İskan olmayan daire ve dükkanların kullanılmaya başlanması neticesinde, bu mülk sahipleri hukuken haklarını kaybettikleri gibi daha sonraki süreçte hiçbir şekilde hak iddiası mümkün olmayıp bu durumda tüm mali ve teknik eksiklikleri kat malikleri üstlenmek zorunda kalacaklardır. Sonuç olarak bu mağduriyetleri yaşamamak için halkımızın bizden bilgi almaları, kendilerinin sorunsuz bir yaşam sürmeleri için elzemdir. Sevgi ve saygılarımla halkımıza duyurulur."

Vatandaşlara belediyeden akülü araba yardımı

Ergene Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara akülü araba desteğini sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu yaptığı açıklamada, ilçede bulunan engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına akülü araç yardımı yaptıklarını söyledi.

Sosyal belediyecilik kapsamında Ergene Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen tekerlekli ve akülü sandalye yardımlarının vatandaşların gerekli evrakları tamamlanmasıyla gerçekleştiğini belirten Nuhoğlu, en son Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan Osman Şen isimli vatandaşa akülü araç verdiklerini kaydetti.

Nuhoğlu, bu desteklerin devam edeceğini belirterek, "İlçemizde bulunan ve bizlere müracaat ederek yardım isteyen herkese ayrım yapmadan destek olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, akülü araba ve tekerlekli sandalye yardımlarımız da devam ediyor. Gerekli resmi evrakları toparlayarak bizlere getiren ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement