Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Marmaraereğlisi Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

09.10.2018 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaraereğlisi Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocuklara daha yeşil bir Marmaraereğlisi bırakabilmek adına Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu çevresine ıhlamur, meşe, dişbudak ve selvi çamı fidanlarının dikildiğini söyledi.

Ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Uyan, ilçe genelinde belirlenen bölgelerde benzer çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Uyan, çevreci ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil bir Marmaraereğlisi bırakabilmek adına her yıl yaklaşık 4 bin fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. İlçemizde ağaçlandırma ve mevcut ağaçlarımızı koruma çalışmalarımız devam ediyor. Ağaçlandırmada ekiplerimiz mevsimsel uygunluğa dikkat ederek fidan dikimi gerçekleştiriyor. Denizin ve yeşilin bir arada olduğu Marmaraereğlisi ilçemizin doğasını korumak bizlerin başlıca görevi."

Ergene'de yollara parke taşı döşeniyor

Ergene Belediyesi, parke taşı uygulamalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe Mahallesi Girne Caddesi'nde parke taş yapım işlerinin devam ettiğini söyledi.

İlçe genelinde belirlenen bölgelerde benzer çalışmaların yapılacağını belirten Yüksel, kış ayları gelmeden uygulamaların tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

Yüksel, yapılan çalışmalarda halkın isteklerinin de ön planda tutulduğunu dile getirerek, "İlçemiz genelinde ciddi bir çalışma programına girdik. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, program dahilinde çalışmalarını sürdürüyor. Birçok sokak ve caddede kilit parke taşı döşeme işlemlerimiz devam edecek." diye konuştu.

Çorlu'da yollar asfaltlanıyor

Çorlu Belediyesi ilçe genelinde asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, kış ayları ve zor hava koşulları gelmeden ilçe genelinde belirledikleri program dahilinde asfaltlama çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince program dahilinde çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Sarıkurt, özellikle ana arterlerde asfaltlamanın yapıldığını kaydetti.

Sarıkurt, gelen şikayet ve isteklerin de dikkate alındığı çalışmaların kısa sürede bitirileceğini belirterek, "Kış aylarındaki zor ve kötü hava koşulları gelmeden ciddi bir çalışma programı içerisine girdik. Bu program kapsamında belirlediğimiz bölgelerde, ana arterler başta olmak üzere asfaltlama uygulamaları yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement