Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çerkezköy ve Kapaklı Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Başaran, "2018 yılında Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde birliğimizce toplamda bir milyon 856 bin 282 litre süt kayıt altına alınarak üyelerimizin destekleme almaları sağlanmıştır.

14.02.2019 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çerkezköy ve Kapaklı Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Başaran, "2018 yılında Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde birliğimizce toplamda bir milyon 856 bin 282 litre süt kayıt altına alınarak üyelerimizin destekleme almaları sağlanmıştır." dedi.

Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada birliğin 2012 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden bu yana üyelerine destek olmak için sürekli çalıştığını söyledi.

Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerindeki çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini aktaran Başaran, "2018 yılında Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde birliğimizce toplamda bir milyon 856 bin 282 litre süt kayıt altına alınarak üyelerimizin destekleme almaları sağlanmıştır. Yine 2018 yılında üyelerimiz adına buzağı desteklemeleri için başvurular yapılmış olup birinci dönem buzağı desteklerinin yakın tarihte üreticilere ödeneceği düşünülmektedir. Et birliğimizde ise 63 kişi adına besilik desteğine başvurulmuş ve 150 besilik hayvan kayıt altına alınmıştır. Birinci ve ikinci dönem destekleri ödenmiş olup üçüncü dönem takvimi de yakın zamandan yayınlanacaktır." diye konuştu.

Öncelikli amaçlarının üyelerin desteklemelerden faydalanmasını sağlamak olduğunu ifade eden Yücel Başaran, şunları kaydetti:

"Bununla beraber amacımız sütün pazarlanması konusunda çalışmalar yaparak üreticimizin mağduriyetini ortadan kaldırmaktır. İlçelerimiz ve mahallelerinde üyelerimizin sütlerini Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği fiyatlardan pazarlamak için yaptığımız çalışmalara devam edilecek olup sütün kalitesinin arttırılması konusunda başlanılan çalışmalara hız verilecektir."

Malkara Av Komisyonu toplandı

Malkara Av Komisyonu Kaymakam Erkan Karahan başkanlığında toplandı.

Malkara Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıya, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Tarım ve Orman Müdürü Pasin Akbulut ve Avcılar ve Balıkçılar Derneği Başkanı Nedim Karahan katıldı.

Toplantıda 2019-2020 av hayvanları limitleri, avlak haritaları, Kınalı Kekliğin yine yasaklar listesinde kalması, yabani hayatı yerleştirme yerinin belirlenmesi, Mart ayında kapanacak olan av sezonunun 15 Ağustos tarihinde açılması kararları alındı.

Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, burada yaptığı konuşmada, izin alınmak ve üreticinin ürününün zarar görmesi halinde yaban domuzu sürek avının sürekli olarak yapılabileceğini belirtti.

Adliye personelinden kan bağışı

Çorlu Adliyesi personeli Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Çorlu Adliyesi'nde Türk Kızılay'ı Çorlu Şubesi işbirliğinde yapılan organizasyonda, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter ve adliye çalışanları kan verdi.

Yiğiter, Çorlu Adliyesi olarak kan bağışında bulunmak istediklerini ve Türk Kızılayı yetkilileriyle diyaloğa geçtiklerini belirterek, "Cumhuriyet savcılarımız, hakimlerimiz çalışanlarımızla kış aylarında düşen kan bağışına destek vermek amacıyla Kızılay Şube başkanlığımızla birlikte kan bağışı organizasyonunu yaptık. Bu organizasyona avukatlarımız da destek verdi. Bugünde kan bağışlarını gerçekleştirdik. Katılan herkese çok teşekküre diyorum." dedi.

Türk Kızılay'ı Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurga da Çorlu Adliyesi personelinin duyarlı davranışlarından dolayı Türk Kızılayı adına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement