Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, ramazan ayı dolayısıyla Edirne'ye düzenlediği kültür gezileri devam ediyor.

17.05.2019 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, ramazan ayı dolayısıyla Edirne'ye düzenlediği kültür gezileri devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'nin organizasyonuyla Edirne'ye düzenlenen ikinci geziye katılan vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından uğurlandı.

Albayrak, diğer yıllarda olduğu gibi kültür gezileri düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

Osmanlı'ya uzun yıllar başkentlik yapan serhat şehri Edirne'nin, Selimiye Camisi başta olmak üzere İslam aleminde önemli yeri olan mimari eserlere sahip olduğunu belirten Albayrak, "Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlarımızın hem tarihi camilerimizde ibadetlerini yerine getirmeleri hem de aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmeleri için Edirne gezileri düzenliyoruz. Geziye katılan vatandaşlarımız kültür varlıkları ve doğasıyla çok güzel bir kentimiz olan Edirne'yi gezerken, tarihimiz hakkında önemli bilgiler ediniyorlar." dedi.

-Başkan Yüksel'den, Macaristan Büyükelçisi'ne davet

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Ankara'da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis'i ziyaret etti.

Yüksel, Matis'e Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilecek olan 55. Kiraz Festivali kapsamında 8 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek "Macar Günü" etkinliklerine davet etti.

Ziyarette Başkan Yüksel'e, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da eşlik etti.

Yüksel, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Macar Büyükelçi ile iki ülke ilişkilerinin pekiştirilmesi ve turizmin canlandırılması hususunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Süleymanpaşa, Türkiye-Macaristan ilişkileri için merkezi bir kent olmanın yanı sıra önemli bir konuma da sahip olacak. Beş yıl içinde Macar halkı için turizmde birinci tercih olmayı hedefliyoruz." dedi.

Büyükelçi Matis de ziyaretden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 55. Geleneksel Kiraz Festivali daveti için Yüksel'e teşekkür etti.

-Gönül Sofraları

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "Gönül Sofraları" Bahçelievler Mahallesi'nde kuruldu.

Bahçelievler Mahallesi'nde çok sayıda vatandaş orucunu birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı.

İftar öncesi Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gönül Sofraları'na konuk olan vatandaşları masalarında ziyaret ederek ramazan-ı şeriflerini tebrik etti.

İftar sonrası vatandaşlara ramazan şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramı yapıldı.

- Malkara'da gazi ve şehit aileleri için iftar

Malkara Kaymakamlığı tarafından tarafından gazi ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi.

Kaymakam Erkan Karahan'ın katılımıyla Orduevin'de gerçekleşen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Programa, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Gülhan, İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Jan. Bşçvş. Yetiş Kaya, Müftü Safi Çınar, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Kaymakam Karahan, Ramazan ayının Türk milletine huzur, bereket ve bolluk getirmesini temenni ederek, gaziler ve şehit aileleriyle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

-NKÜ'de "Psikoloji Seminerleri 6" gerçekleştirildi

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından "Psikoloji Seminerleri 6" düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan seminerde Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlileri Gizem Koç, Şıvganur Kirman Güngörer ve Eda Bağcı hazırladıkları sunumları katılımcılar ile paylaştı.

Gizem Koç, "Ebeveynlik ve Kuralları İçselleştirme" konulu çalışmasını sunarak davranım bozukluğu ve gelişimsel sonuçları, ebeveynin çocuğu üzerindeki psikolojik kontrolü, başka çocuklarla karşılaştırmasının davranış üzerindeki etkilerinden bahsederek, olumlu ve olumsuz ebeveynliğin özelliklerini aktardı.

Şıvganur Kirman Güngörer, "Farklı Kültürlerde Oyun" konusuna değinerek kentlerde ve kırsal bölgelerde yaşayan çocukların oynadığı oyunların farklılığından ve oyunların çocukların üzerindeki kişilik gelişimine olan etkilerini anlattı. Eda Bağcı ise "Bellek Yanılmaları" konusunu içeren sunumunu katılımcılara anlattı.

Program öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement