Tekirdağ'dan kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ\'dan kısa kısa

Marmaraereğlisi Belediyesi, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan orman yangınlarına karşı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine fidan dikimi başlattı.

15.10.2020 16:03  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaraereğlisi Belediyesi, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan orman yangınlarına karşı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine fidan dikimi başlattı.

Belediye Başkanı Hikmet Ata, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Atatürk İlköğretim Okulunda meyve fidanı dikimi ve ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyledi.

Yanan ormanların hüznünü yaşadığını aktaran Ata, şunları dile getirdi:

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un fidan dikim çağrısı üzerine harekete geçtik ve fidan dikimini sürdüreceğiz. Ormanlar, geleceğe bırakılacak en önemli miraslar arasında yer alıyor. Ülkemizde yaşanan yangın felaketinin yaralarını sarmak ve öğrencilerimize yeşil alanların önemini vurgulayarak ağaç sevgisini kazandırmak için, fidan dikimi gerçekleştirdik ve can sularını verdik. Fidan dikimlerimizi sezon boyunca tekrarlayıp yanan ormanlarımızın acısını bir nebze de olsa hafifleteceğiz'."

Ergene'de parklara bakım ve onarım yapılıyor

Ergene Belediyesi, ilçe genelinde çocuk oyun parklarında temizlik, çevre düzenlemesi, ot biçme, spor aletleri, çocuk oyun gruplarının bakım ve onarımını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cebeci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçe genelinde park yapımına önem verdiklerini parkların bakım, onarım ve temizliklerini yaptıklarını belirtti.

Parklardaki çalışmaların yıl içinde periyodik olarak gerçekleştirildiğini anlatan Cebeci, "Kontrol edilen park ve bahçelerdeki aksaklıklar ekiplere bildiriliyor. Keşif çalışmasının ardından bütün aksaklıklar ve sorunlar tek tek gideriliyor. Çalışmaların ardından oyun grupları ve spor aletleri eksiksiz olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor. Bu kapsamda çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Çorlu'da zabıta memuru alım sınavı sonuçlandı

Çorlu Belediyesi tarafından 25 zabıta memuru alımı için düzenlenen sınav sonuçlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, memur alımı için yapılan ilanın ardından 157 başvurunun gerçekleştiği ve şartları taşıyanlardan 76 kişinin sınava girmeye hak kazandığı bildirildi.

Sınavın sözlü ve uygulamalı olarak iki aşamada düzenlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Puan değerlendirmesi, sözlü ve uygulamalı sınavların yüzde 50'si baz alınarak hesaplandı. Sınavda başarılı olmak için en az 60 puan alınması şartı aranırken, adayların atamaya esas başarı puanı sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlendi. Sınava giren adaylardan sınav notları ve KPSS puanları baz alınarak başarı sırasına göre 15 ön lisans ve 10 lisans mezunu aday zabıta memuru olmaya hak kazandı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TEM Otoyolu'nda kaza: Hafif ticari araç takla attı, bir kişi yaralandı
    10:57 TEM Otoyolu'nda kaza: Hafif ticari araç takla attı, bir kişi yaralandı

    TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde meydana gelen kazada, İstanbul'dan Gümüşhane'ye giden bir hafif ticari araç kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı ve takla attı. Kazada araçta bulunan evli çiftten biri yaralandı. Olay yerine sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bozüyük'te Sentetik Uyuşturucu Operasyonu
    10:57 Bozüyük'te Sentetik Uyuşturucu Operasyonu

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan asayiş uygulamasında, üzerinde sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma aparatı bulunan bir zanlı yakalandı. Zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Kolisi Dağıtıyor
    10:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Kolisi Dağıtıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüksek maliyeti nedeniyle Çölyak hastalarının erişmekte zorlandığı ürünleri 'Glütensiz Gıda Kolisi' içerisinde Ramazan Ayı kapsamında Çölyak hastalarına ücretsiz olarak ulaştırıyor.

  • Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor
    10:55 Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor

    Konyaspor'un 25 yaşındaki stoperi Uğurcan Yazğılı, performansını artırarak takımına daha fazla katkı sağlamak istediğini ve Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmayı hedeflediğini söyledi. Bu sezon zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Yazğılı, takımının performansının arttığını fakat daha da üstüne çıkmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca milli takım formasını giymenin de en büyük hedefi olduğunu belirtti.

  • İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edildi
    10:55 İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edildi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahıs, kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti. Olay sonucunda şahıs yaralanırken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay yerinde yapılan incelemede 2 mermi kovanı bulundu ve bir araçta küçük çapta hasar meydana geldiği tespit edildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Sivas İl Jandarma Komutanlığı, down sendromlu öğrencileri ziyaret etti
    10:55 Sivas İl Jandarma Komutanlığı, down sendromlu öğrencileri ziyaret etti

    Sivas İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, Şefik Güngör Eğitim Uygulama Okulu ve Zirve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan down sendromlu öğrencileri ziyaret etti. Jandarma köpekleri Zümrüt ve Türlü, çocuklara gösteri sundu ve öğrenciler el baskısı yaparak oyunlar oynadı.

  • Antalya'da Motosiklet Kazası: Sürücü Yaralandı
    10:54 Antalya'da Motosiklet Kazası: Sürücü Yaralandı

    Antalya'da meydana gelen trafik kazasında, direksiyon hakimiyetini kaybeden motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda motosiklet refüjdeki kaldırım taşına çarparak devrildi. Yardıma ilk olarak olayı gören bir vatandaş yetişti. Kaskı sayesinde başından yaralanmayan sürücü, sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Advertisement