Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Malkara'da çevre gönüllüleri, 1670 kilogram mavi kapak topladı.

14.06.2013 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malkara'da çevre gönüllüleri ve öğrenciler, 1670 kilogram mavi kapak topladı.

Malkara Çevre Gönüllüleri Salih Kirez ve Nazmi Tunca yaptıkları ortak açıklamada, öğrencilerden ve vatandaşlardan büyük destek gördüklerini belirterek, bu yılın ilk yarısında topladıkları 1670 kilogram mavi kapağı Çerkezköy'deki fabrikaya satarak engelli aracı siparişi verdiklerini aktardı.

Açıklamada, çevre gönüllülerinin topladığı kapakların, Malkara Meslek Yüksek Okulu'ndaki öğrenciler tarafından renklerine göre ayrıştırılarak çuvallara doldurulup satışa hazır hale getirildiği belirtildi.

Şarköy yaz sezonuna hazır

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, ilçeye gelecek yerli ve yabancı turistleri karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye gelecek konuklarını en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarını yaptıklarını kaydetti.

Etnoğrafya Müzesi'ni bu ay sonuna kadar açmayı planladıklarını aktaran Altınok, "Yaz sezonumuz ramazan ayından dolayı kısa sürecek. Bu süre içerisinde 4 tiyatro ve 6 şenlik türü etkinliğimiz olacak. Çanakkale Savaşı'nda Şarköy'den 38 gencimiz şehit olmuş. Bu şehitlerimizin anısına da şehitlik abidesi yaptırma kararını meclisimize getirdik" diye konuştu.

Çorlu TSO Başkanı Sülün'e ziyaret

Çorlu Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı ve yardımcıları, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Enis Sülün'ü ziyaret etti.

Ziyarette, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Enis Sülün'e yeni görevinde başarılar dileyen Şardağı ve beraberindekiler, bundan sonraki süreçte ortaklaşa bazı projelere imza atabileceklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sülün, "Çorlu TSO olarak bizler bölgenin erkleri ile birlikte ortak akıl çerçevesinde hareket edeceğiz. Projelerimiz ve çalışmalarımızın asıl amacı, Çorlu'muza yeni bir vizyon kazandırmak. Ekonomik anlamda güçlü kılmak ve geliştirmek" diye konuştu.

Çorlu'ya 5 yeni su kuyusu

Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından Çorlu'nun artan su ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla su kuyularının açılacağı bildirildi.

Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 2 su kuyusu yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu, 3 su kuyusunun yapımıyla ilgili çalışmalar da devam ediyor.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'nun su ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement