Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yeni kapalı pazar yerini ziyaret etti.

14.08.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yeni kapalı pazar yerini ziyaret etti.

Kura çekimi ile yerlerin belirlenmesinden sonra hizmet vermeye hazır hale gelen kapalı pazar yerini ziyaret ederek buradaki esnaflarla sohbet eden Baysan, kapalı pazar yerinin sebze-meyve pazarıyla ilk kez hizmet verdiğini söyledi.

Hizmete girdiği ilk günde kapalı pazar yerine bir ziyaret gerçekleştirmenin mantıklı olacağı için bu programı organize ettiklerini belirten Baysan, "Burada pazar esnafı ve alış verişe gelen vatandaşlarla sohbet ettik. Pazar esnafı ve vatandaşlar yeni kapalı pazar yerinden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Esnaftan ve vatandaşlardan son derece olumlu tepkiler aldık" diye konuştu.

Baysan, ayrıca esnaflara 2016 yılında Çorlu'da iki katlı başka bir pazar yerinin daha yapımına başlanacağının müjdesini de verdi.

- Ergene'de hafriyat ve moloz yığınları temizleniyor

Ergene Belediyesi'nin ilçe genelinde boş arazilere atılmış olan hafriyat ve moloz yığınlarını temizleme çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, vatandaşlar tarafından boş alanlara dökülerek kötü bir görüntü oluşmasına yol açan moloz ve hafriyat için belediye olarak bir dizi önlemler aldıklarını söyledi.

Başıboş dökümleri engelleme çalışmalarının başladığını belirten Yüksel, "Bu önlemler dahilinde temizlenen alanlar için yeniden çöp dökülmesini önlemek için cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

Temizleme çalışmaları çerçevesinde, Sağlık, Yeşitepe, Ulaş, Marmaracık ve Misinli mahallelerinde yaptıkları çalışmalar neticesinde boş alanlara dökülen çöp ve molozların Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırıldığını bildiren Yüksel, buna benzer çalışmaların diğer mahallelerde de devam ettiğini kaydetti.

- Ergene'de sorunları çözme toplantısı yapıldı

Ergene Belediyesi, Ulaş Mahallesi'ndeki ticari alanların 34 yıllık imar sorununa çözüm bulmak adına parsel sahipleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ulaş Hizmet Binası çok amaçlı salonda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, parsel sahiplerinin görüşlerini alarak gerekli çözüm yollarının startını verdiklerini söyledi.

Belediye olarak üzerlerine düşen görevi üstlenip, 34 yıllık sorunun çözümü için ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Yüksel, "Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları çözüme ulaştırmak belediye olarak asli görevimizdir. Ulaş Mahallesi girişindeki ticari alanlara ilişkin yaşanan imar sorununu bu anlayıştan hareketle ele aldık ve parsel sahiplerinin görüşlerini alarak gelen talepler doğrultusunda çalışmalara başladık" dedi.

Yüksel, ayrıca, ilçede benzer konulara eğilerek yıllardan beri bakılmayan bazı sorunların çözümü için önümüzdeki günlerde hazırladıkları plan doğrultusunda çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement