Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

57. Alay Yürüyüş Komitesi, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı'yı ziyaret etti.

23.02.2016 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

57. Alay Yürüyüş Komitesi, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı'yı ziyaret etti.

Belediye hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, 57'nci Alay'ın anısını yaşatmak adına bu yıl altıncısı düzenlenecek olan yürüyüş etkinliğine desteklerinden dolayı Avcı'ya plaket takdim edildi.

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, yürüşün 13 Mart 2016 sabahı tüm katılımcıların Tekirdağ Valiliği önünde yapılacak törenin ardından yola çıkacağını söyledi.

Yürüyüşün 5 gün süreceğini ifade eden Yılmaz, "Tekirdağ, İnecik, Malkara, Keşan, Koru Dağları, Evreşe güzergahında gerçekleşecek olan 5 günlük yürüyüş neticesinde Gelibolu'ya ulaşacağız. 18 Mart 2016 tarihinde Gelibolu Şehitliği'nde düzenlenecek devlet törenine iştirak edeceğiz" dedi.

Avcı da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gelenekselleştirilen 57. Alay Yürüyüşü etkinliğinin Çanakkale Savaşları'nda kahramanca mücadele vererek şehit olmuş vatan evlatlarının yeni nesillere aktarılması ve yad edilmesi adına önemli bir tarihsel misyonu yerine getirdiğini ifade etti.

"Anmaktan Anlamaya Doğru Atatürk" konferansı

Ergene Belediyesi tarafından, "Anmaktan Anlamaya Doğru Atatürk" konulu konferans düzenlendi.

Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Ulaş Hizmet Binasında düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, UNESCO'nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babasının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya döneminin liderleri içerisinde 21. yüzyıla geçebilen tek lider olduğunu belirten Kalıpçı, "Diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla sevgiyle saygıyla hala yaşayabilen tek liderdir. Önemli olanda sanırım, yaşarken ölmek değil, öldükten sonra bu kadar uzun süre canlı kalabilmeyi başarmaktır" dedi.

Konferans sonunda Ergene Belediye Başkan Vekili Mülayim Bedir, Kalıpçı'ya teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Çorlu TSO eğitim düzenleyecek

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "Uğraştığın İş Çağın Neresinde" konulu eğitim gerçekleştirilecek.

Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün, yaptığı açıklamada, eğitimci Edip Alma'nın sunumuyla konferans salonunda bir eğitim gerçekleştirileceğini söyledi.

Eğitime katılmak isteyenlerin odaya müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Sülün, "Eğitimlerimize kayıt yaptırıp katılım gösteren tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecek. Oda olarak, bu tür sosyal içerikli projeleri zaman zaman hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da eğitici ve öğretici eğitimlerimiz devam edecek" dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement