Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin'i makamında ziyaret etti.

16.02.2017 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin'i makamında ziyaret etti.

Bedelediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Büyükşehir Meclis Üyesi Doğan Özman Marmaraereğlisi Belediye Meclis Üyesi Erol Yılmaz ile birlikte kaymakam Zehin'i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Belediyenin çalışmalarla ilgili bilgi veren Albayrak, devam eden çalışmalarla Marmaraereğlisi'nin daha güzel olacağını ifade etti.

"Eksik Aşı Tamamlama ve Aşı Hızlandırma Çalışmaları"

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, eksik aşı tamamlama ve aşı hızlandırma çalışmaları kapsamında açılış programı yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye' deki iç savaş nedeniyle göç eden 0-59 ay arasındaki çocuklara yönelik aşılama çalışmaları Çiftlikönü Aile Sağlığı Merkezinde başladı.

Programa, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cengiz Becerir, Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Ender Çubukçu katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Haci Bayram Zengin programda yaptığı konuşmada Suriyelilere "Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri" olmak üzere, her türlü sağlık hizmetinin sunulduğunu söyledi.

Zengin, 0-59 ay arasındaki gruplara hareketli olmaları, yerleşim alanlarının ve adreslerinin sabit olmaması gibi nedenlerle verilen rutin bağışıklama hizmetlerinde beklenen düzeye ulaşılamadığını ifade ederek şunları kaydetti:

"İlimizde 15- 28 Şubat 2017 tarihleri arasında geçici koruma altında bulunan 0-59 ay arasındaki çocuklara eksik aşı tamamlama ve aşı hızlandırma çalışmaları yapılacak olup, çalışmada, 0-11 ay arasındaki çocuklara, 5'li Karma ve Hepatit B, 12 - 59 ay arasındaki çocuklara KKK ve 5'li karma aşıları uygulanacaktır."

Aşı çalışmalarını 10 gün boyunca Suriyeli nüfusun yoğun bulunduğu yerlerde, gezici ekipler ve belirlenmiş Aile Sağlığı Merkezlerinde kurulan aşı istasyonlarında yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.


Advertisement